Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casieră acuzată că a furat din "Selgros", schimbând etichetele

O casieră de la "Selgros" a fost trimisă în judecată pentru furt calificat, după ce a sustras bunuri din incinta supermarket-ului înlocuind etichetele aplicate pe câteva produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte cu altele, ce aveau preţ mai mic.

Prin acest mod, în ziua de 21 noiembrie 2008, fiind în timpul serviciului şi profitând de neatenţia responsabililor de raion, Iuliana Stamate, în vârstă de 42 de ani, a schimbat etichetele aplicate pe două perechi de pantofi şi tot atâtea hanorace marca "Nike", aplicând altele de la produse similare, dar cu preţ mai mic. Femeia l-a chemat apoi pe fiul său, Adrian, de 15 ani, căruia i-a înmânat produsele respective, pentru care a facturat 24,99 lei şi 29,99 lei, în loc de preţul lor real, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 392,64 lei. Conform declaraţiei învinuitei, minorul nu ştia ce făcuse mama sa, el venind la supermarket împreună cu un prieten. Întrucât cercetările efectuate în cauză au stabilit că, într-adevăr, cei doi minori nu au avut nicio legătură cu această faptă, în cazul lor s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Pe data de 29 noiembrie, prin acelaşi mod de operare, Iuliana Stamate a facturat o pereche de ghete, o pereche de cizme şi trei jachete, cauzând un prejudiciu de 1.055 lei. La fel a procedat şi în ziua următoare când a cumpărat, la preţuri mai mici, o jachetă din piele şi două perechi de ghete, pentru care ar mai fi avut de plătit 431 lei. Femeia a precizat că bunurile au fost folosite de familia sa şi că în primăvara acestui an le-a aruncat, întrucât s-au uzat. Iniţial, societatea s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 2.235 lei, însă ulterior şi-a retras plângerea deoarece după ce i s-a desfăcut contractul de muncă, învinuita a achitat contravaloarea prejudiciului creat.

La dosar au fost anexate fotografii capturate din înregistrările video ale camerelor de supraveghere din incinta magazinului, din care reiese că în cele trei zile Iuliana Stamate a fost de serviciu la casa unde s-au eliberat facturile conţinând neregulile respective, precum şi persoanele cu care aceasta a intrat în contact pentru a sustrage bunurile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii