Mergi la conţinutul principal

Case inundate şi maşini distruse după furtuna de miercuri

Ploaia torenţială şi vântul puternic de miercuri seară au făcut prăpăd în câteva zone din municipiu. Mai multe străzi sau parcări de blocuri au fost inundate, fie pentru că nu aveau sistem de canalizare, fie pentru că gaigărele existente nu au făcut faţă torentelor de apă. O situaţie mai gravă s-a înregistrat pe Str. Timiş din cartierul Chercea, unde o locuinţă a fost inundată, proprietarii solicitând ajutor din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru evacuarea apei. "Este vorba despre proprietatea unei familii cu venituri modeste, care are de mai mulţi ani probleme după fiecare ploaie mai puternică. Situaţia este cauzată de faptul că şanţul de scurgere de pe stradă a fost obturat de un podeţ de beton construit de un vecin", ne-a informat maiorul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU "Dunărea".
Nu doar brăilenii care s-au trezit cu locuinţa inundată au avut de suferit după vijelia din urmă cu două zile. Cinci şoferi din municipiu şi-au văzut maşinile avariate, din cauza unor copaci smulşi din rădăcini. Potrivit informaţiilor primite de la ISU, toate cele cinci autoturisme erau parcate în dreptul unor blocuri de pe strada Industriei. Astfel, în faţa blocului D3 a fost avariat un Opel, la blocul 11 un copac s-a prăbuşit peste un Mercedes, iar în dreptul blocului 7 au fost prinse sub crengile unui plop masiv un Cielo, un Logan şi un Ford. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pagubele sunt, însă, substanţiale, iar, în unele cazuri, şoferii păgubiţi nici măcar nu aveau asigurare Casco şi trebuie să-şi repare pe propria cheltuială autoturismele. Este cazul proprietarului Daciei Locan, Remus C. Acesta s-a plâns de faptul că Primăria nu a tăiat mai demult copacul prăbuşit, deşi exista o cerere în acest sens, formulată de locatarii blocului. "Şi plopul acesta, dar şi alţi copaci de pe stradă sunt destul de bătrâni şi ar fi trebuit tăiaţi, ca să nu se întâmple astfel de nenorociri. De mai mult timp, câţiva copaci sunt însemnaţi cu un X, deci probabil au probleme şi trebuie doborâţi, dar văd că nimeni nu vine să-şi facă datoria", ne-a spus şoferul păgubit. Întrebat dacă intenţionează să dea Primăria în judecată pentru a-şi recupera dauna, acesta ne-a spus că nu exclude această variantă.
Ligia Drăgan, directorul "Seroplant", spune, însă, că plopul care a căzut peste cele trei autoturisme nu fusese desemnat pentru tăiere, deoarece nu prezenta probleme. "Era un copac sănătos. Dovadă că nu avea rădăcinele putrezite este că, în cădere, a smuls inclusiv bordura de beton şi o porţiune de asfalt din carosabil. Mai mult ca sigur a căzut din cauză că se afla în zona unei intersecţii unde s-a format un curent de aer foarte puternic, coroborat cu faptul că avea frunzele ude şi îngreunate", ne-a explicat directorul Drăgan.
În timpul furtunii de miercuri nu au fost doborâţi copaci doar pe Str. Industriei. A mai căzut un arbore pe Str. Eroilor şi încă unul pe Str. Mărului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro