Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casa Tineretului urmărită de ghinion: sala aproape gata, spectacolele oprite în pandemie

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că sistemul antiincendiu de la Casa Tineretului este aproape gata * chiar și așa, acesta a subliniat că sala de spectacole încă nu va putea fi redeschisă o perioadă, din pricina pandemiei de coronavirus * sala de spectacole a Casei Tineretului zace închisă din 2015, ca urmare a măsurilor drastice adoptate de autorități, după tragedia de la ”Colectiv”

 

 

Sala de spectacole a Casei Tineretului mai are o perioadă de stat pe tușă până când va putea fi redeschisă publicului. Șeful CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat cu părere de rău că deși sistemul de stingere incendiu este aproape gata, sala încă nu va putea fi folosită, cel puțin până când nu se va încheia pandemia de coronavirus. Chiar și așa, președintele Consiliului a punctat că se lucrează la efectuarea unei ”curățenii exemplare” în clădire, de asemenea se va încerca reamenajarea anumitor săli din clădire pentru a putea fi folosite.

”Vestita Casa Tineretului este aproape gata. Constructorul mai are de pus doar câteva sisteme de alarmare. Încheiem și acest proiect. Deci Sala din Casa Tineretului va fi efectiv gata pentru spectacole, dar sperăm că această stare de alertă maximă să treacă și să putem să intrăm în sală cu spectacolele pentru brăileni. Continuăm și cu o curățenie exemplară în sală. Și pe parcursul acestui an și ai anilor viitori, încercăm să amenajăm anumite spații în încăperile care au mai rămas din Casa Tineretului. Să facem săli mai mici pentru diverse evenimente”, a declarat Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă recente.

Trebuie precizat că sala de spectacole a Casei Tineretului a fost închisă în anul 2015, la scurt timp după tragedia din clubul ”Colectiv” din București, după ce autoritățile au făcut verificări serioase și au constatat că instalația de stingere a incendiilor nu era funcțională. De atunci, problemele au curs gârlă privind licitațiile, obținerea avizelor de la ISU pentru întregul sistem etc.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii