Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartile Harry Potter se vind pe Internet sub forma de fisiere audio

Cartile autoarei JK Rowling au fost puse in vinzare pe Internet sub forma de fisiere audio, pentru a fi limitata piratarea lor, relateaza BBC News Online.
Toate cele sase volume, inclusiv cel mai recent, "Harry Potter and the Half-Blood Prince", pot fi cumparate de pe Internet sub forma de fisiere audio. Rowling a facut acest lucru dupa ce fanii micului vrajitor au anuntat-o ca se vind in mod ilegal pe Internet copii piratate ale cartilor.
Intr-un mesaj de pe site-ul ei, Rowling a declarat ca este ingrijorata de cresterea masiva a pirateriei online. "Factorul cheie care m-a determinat sa iau aceasta decizie, de a lansa aceasta versiune noua, este faptul ca va ajuta la combaterea pirateriei in acest domeniu", a scris ea.
Autoarea a permis pina acum doar vinzarea in format clasic, tiparit, a operelor sale, transformindu-le in tinta sigura pentru pirateria online.
Pe de alta parte, Rowling a acuzat site-ul de licitatii eBay ca vinde in mod ilegal produse marca Potter. Ea a declarat pe site-ul sau ca este ingrijorata ca o serie de produse cu marca personajului creat de ea, cu autografe false, sint puse la vinzare pe acest site de licitatii. "Se pare ca sint multi cei care doresc sa pacaleasca fanii Harry Potter", a declarat scriitoarea.
Un purtator de cuvint al eBay, Hani Durzi, a declarat ca Rowling face parte din sistemul de protectie a drepturilor de autor, care permite raportarea oricarei ilegalitati. "Este responsabilitatea detinatorului dreptului de autor sa raporteze orice afisare ilegala la licitatie", a declarat Durzi. "Cind avem astfel de plingeri, scoatem de la licitatie imediat acele obiecte", a mai adaugat reprezentantul eBay.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii