Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartierul Tineretului, “fantoma” uitată de Primărie la marginea oraşului

• în ultimii 7 - 8 ani, din zecile de familii tinere care au primit terenuri de la stat, doar câteva s-au încumetat să îşi ridice locuinţe în zona Cimbrului • abia recent, Primăria a trasat şi asfaltat străzile şi a tras electricitate în zonă • iluminatul stradal nu funcţionează, însă, nici la ora actuală • zona care se cufundă în beznă noapte de noapte, a fost transformată de căruţaşii Brăilei într-o adevărată groapă de gunoi • dovadă că Primăria nu prea se implică în ceea ce ţine de acest cartier este oferită de un stâlp de electricitate doborât la pământ, în noiembrie anul trecut, de o maşină care a participat la Raliul Prieteniei • stâlpul în cauză zace şi acum în aceeaşi poziţie, nebăgat în seamă de nimeni

 

Numit pompos Cartierul Tineretului în urmă cu câţiva ani, când Primăria a început să le ofere gratuit terenuri unor familii tinere din municipiu, pentru ca acestea să îşi poată construi locuinţe, acel spaţiu situat în zona străzii Cimbrului, la marginea Chercei, încă e departe de a putea fi numit cartier în adevăratul sens al cuvântului. Dintre zecile de familii care au primit terenuri de la municipalitate, dar câteva s-au încumetat să îşi ridice casele visate. A contribuit la acest aspect şi faptul că abia recent s-au amenajat efectiv străzile şi trotuarele viitorului cartier, fiind adusă şi reţeaua de electricitate în zonă. Însă, odată finalizată asfaltarea străzilor, Primăria pare că a uitat complet de acest spaţiu. Proprietarii celor câteva case construite în ultimii ani se plâng că nici până la ora actuală nu a fost pus în funcţiune iluminatul pe timp de noapte. De seara până dimineaţa, zona se cufundă în întuneric, iar puţinii rezidenţi se tem pentru siguranţa lor. Asta cu atât mai mult cu cât pe acolo bântuie nestingheriţi numeroşi căruţaşi care cară deşeuri inerte şi alte tipuri de gunoaie, aruncându-le pe terenurile unde ar trebui să se construiască locuinţele tinerilor împroprietăriţi de Primărie.

Ca dovadă ca autorităţile locale nu prea ţin cont de această zonă a municipiului, unul dintre rezidenţi, Alexandru M., ne-a înştiinţat că un stâlp de electricitate doborât la pământ în luna noiembrie a anului trecut, de o maşină participantă la Raliul Prieteniei, ce s-a desfăşurat pe străzile asfaltate şi pustii ale “cartierului fantomă”, nu a fost îndepărtat nici până la ora actuală. Nu numai că nu s-a pus un alt stâlp în locul celui avariat, ce a fost lăsat să zacă în locul unde a căzut.

Referitor la acest aspect, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că nu s-a ocupat nimeni de stâlpul în cauză deoarece Primăria a primit cu întârziere actele de asigurare de la organizatorii Raliului Prieteniei. “Abia în urmă cu câteva zile cei care au organizat acea competiţie automobilistică ne-au transmis documentele, pentru a putea fi despăgubiţi de firma de asigurare. Odată cu rezolvarea acestui aspect, urmează ca stâlpul avariat să fie înlocuit”, ne-a declarat Jantea.

Odată rezolvat cu stâlpul, rămâne problema gunoiului care a împânzit viitorul cartier. “Gunoiul din zonă nu l-au ridicat cei de la SUPAGL, cu toate că am primit asigurări de la această instituţie că se va rezolva, odată cu venirea timpului călduros. Pentru menţinerea curăţeniei, ar fi necesare două sau mai multe ghene stradale de gunoi care să fie golite periodic, eventual ghene selective.

Toate aceste aspecte negative duc la descurajarea tinerilor cărora li s-au atribuit terenuri în zonă şi care până acum nu şi-au început construcţiile locuinţelor. Implicaţi-vă şi în această zonă, domnule primar!!!”, solicită Alexandru M., unul dintre puţinii tineri care s-au încumetat să îşi ridice casa şi să se mute în Cartierul Tineretului, ce seamănă deocamdată mai mult a coclauri decât a cartier.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii