Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartierele noi ale Brăilei, uitate pe coclauri

* familiile tinere care au primit locuri de casă la marginea orașului se plâng că autoritățile locale îi ignoră complet * astfel, cartierul Tineretului din zona Cimbrului nu beneficiază nici în prezent de iluminat stradal pe timp de noapte * tot acolo, un stâlp de electricitate dărâmat de o mașină, în noiembrie, la Raliul Prieteniei, zace și acum pe trotuar fără să fie băgat în seamă de nimeni * Primăria spune că încearcă de mai mult timp să rezolve problemele, însă nu reușește din cauza unor neînțelegeri cu firmele “Electrica”, respectiv “Luxten”

 

Familiile care au primit teren de la Primărie pentru a-și construi case în cartierul Tineretului din zona Cimbrului se simt complet abandonate de autorități în acea margine a orașului. Cartierul nu beneficiază nici la ora actuală de iluminat stradal pe timp de noapte, căruțașii Brăilei continuă să arunce tone de deșeuri lângă clădirile recent ridicate, iar indicatoarele rutiere furate de mai bine de un an nu au fost nici până în prezent înlocuite. Și pentru ca totul să fie complet, un stâlp de electricitate trântit la pământ de o mașină participantă la Raliul Prieteniei, în luna noiembrie a anului trecut, zace și acum în aceeași poziție. Toate acestea ne-au fost relatate într-o sesizare trimisă pe adresa redacției de brăileanul Valentin M., unul dintre cei care și-au construit casă în cartierul Tineretului, iar acum reclamă lipsa de interes a autorităților locale.

“Au trecut atâtea zile de la Raliul Prieteniei organizat în cartierul Tineretului din zona Cimbrului, iar stâlpul spulberat de o mașina participantă la concurs e tot în poziția în care a fost dărâmat! Nimeni nu a înlocuit stâlpul cu un altul, să nu mai vorbesc de cauciucurile uzate pentru a delimita traseul, care au fost lăsate pe poziție de organizatori.

Reclamăm de mai mult timp dispariția stâlpilor de la indicatoarele rutiere  și lipsa iluminatului stradal dar, la fel, NU s-a rezolvat nimic. Cei de la Electrica dau vina pe Primărie, iar cei de acolo pe constructor. Constructorul care s-a ocupat de rețeaua electrică spune că nu și-a încasat toți banii pe lucrare de la Tancrad și tot așa... Menționez că rețeaua electrică a fost finalizată în Ianuarie 2017. Oare Primăria a făcut recepția lucrărilor din zonă?

În cartier au început să apară construcții de case (pentru care s-au plătit foarte multe taxe) care după lăsarea întunericului sunt la voia întâmplării. Ziua, ce-i drept, mai trece câte o mașină a Poliției Locale dar cu toate astea în zonă încă se aruncă gunoi de toate tipurile, la discreție”, se plânge autorul sesizării adresate cotidianului nostru.

 

Sarabanda întârzierilor

 

În ceea ce privește stâlpul căzut la pământ, se pare că, la fel ca într-un vechi banc românesc, cei ce ar trebui să se ocupe de rezolvarea problemei ar putea, ar vrea dar... nu înțeleg ce atâta grabă! Astfel, potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, Primăria a solicitat firmei “Luxten” să precizeze care ar fi valoarea estimativă a reparațiilor, ca să se poată adresa apoi unei firme de asigurare pentru recuperarea prejudiciului. Răspusul de la “Luxten” se lasă, însă, așteptat și la ora actuală...

“După ce primim această informare, ne vom îndrepta către firma de asigurare a șoferului care a provocat accidentul din timpul Raliului Prieteniei. Deși Primăria a trimis de ceva timp această solicitare, firma Luxten încă nu ne-a transmis un răspuns concret referitor la valoarea prejudiciului, pentru a putea cere oficial despăgubiri din partea firmei de asigurare”, ne-a explicat viceprimarul Jantea.

Referitor la lipsa iluminatului stradal în cartierul Tineretului, tot viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că lucrurile s-au blocat din cauza unor neînțelegeri dintre Primărie și firma “Electrica Distribuție”. Astfel, în cadrul lucrărilor de sistematizare a zonei, Primăria a amenajat un punct de transformare pe care ulterior a intenționat să i-l transmită pentru folosință gratuită, prin contract de comodat, firmei “Electrica”. Felul cum a fost formulat respectivul contract nu le-ar fi convenit celor de la “Electrica”, astfel că a fost returnat Primăriei de câteva ori, pentru modificarea unor prevederi. “Ni l-au returnat odată, l-am modificat, apoi l-au returnat din nou. A fost nevoie să supunem la votul Consiliului Local Municipal anumite modificări solicitate de Electrica. După două-trei astfel de returnări, s-a ajuns la o formă finală a contractului de comodat care se pare că este pe placul ambelor părți. Din câte am fost informat de conducerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei, ar urma ca acel post de transformare TRAFO să fie predat către Electrica în cel mult o săptămână, iar din acel moment sistemul de iluminat stradal din cartierul Tineretului va putea fi pus în funcțiune”, ne-a declarat viceprimarul Jantea
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii