Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartierele brailene au fost trecute prin sita Politiei

Doua nopti la rind, politistii braileni au luat la puricat zonele fierbinti din oras, pentru prevenirea faptelor antisociale, actiuni ce s-au soldat cu dosare penale si sanctiuni contraventionale aplicate celor depistati ca au incalcat legea. In vizorul oamenilor legii s-au aflat cartierele Radu Negru, Buzaului, Hipodrom, Obor, Chercea si Islaz, unde aproape 300 de braileni au fost legitimati, peste 80% dintre acestia fiind si perchezitionati corporal. Cum era de asteptat, in timpul activitatilor, politistii au dat nas in nas cu zeci de grupuri de tineri care nu-si justificau prezenta in zonele in care au fost gasiti si care au fost trimisi acasa. Printre realizarile politistilor se mai numara doi hoti prinsi in flagrant, trei persoane depistate cu arme albe si alte trei care se sustrageau cercetarilor in cauze penale.
Vineri si simbata noapte, sarcina de a veghea la linistea brailenilor in patru dintre cartierele enumerate mai sus a revenit politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale si a celor de la Biroul de Politie Urbana, care au destramat 22 de grupuri de tineri care nu i-au putut convinge pe oamenii legii ca au motive sa se afle in zonele in care au fost depistati. De asemenea, in timpul actiunilor desfasurate, politistii au vizitat 46 de unitati tip cafe-bar si internet-cafe, legitimind 262 de persoane, dintre care 241 au fost perchezitionate si corporal. Dintre acestia din urma, trei s-au ales cu dosare penale deoarece aveau asupra lor arme albe: Ionel M. avea asupra sa un cutit, Ion M., un briceag si Ion S. un cutit cu buton. Mai mult, Ionel M. era cautat de politisti pentu ca se sustragea cercetarilor in cauze penale aflate in lucru. In aceeasi situatie se aflau si Sorin Marcel I. si Marin S., toti trei fiind condusi la sediul Politiei pentru cercetari. Alti trei braileni, Octavian Claudiu V. (19 ani), Adrian A. (24 de ani) si Gigi G. (29 de ani) au fost sanctionati contraventional cu cite 100 lei, pentru tulburarea ordinii publice. Pe timpul actiunilor au fost prinsi in flagrant Romeo R. (20 de ani) si Florin Octavian D. (19 ani), care sustrageau stergatoare de parbriz de la autoturisme parcate in zona Obor - Hipodrom si care au fost "premiati" cu dosare penale.
Tot simbata noapte, o alta echipa de politisti a actionat in zona Radu Negru - Buzaului, unde au fost legitimate 32 de persoane, dintre care 5 perchezitionate corporal si au fost destramate 4 grupuri de tineri.

Discotecile din judet, vizitate de politisti

Nu a scapat de actiunile Politiei nici judetul, unde oamenii legii au actionat in 23 de discoteci, impartind 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.363 lei. Trei dintre aceste discoteci au fost vizitate de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu agenti de la Biroul de Politie Rurala si Postul de Politie Chiscani. Acolo au fost legitimate 64 de persoane, dintre care 42 au fost si perchezitionate si s-a intocmit un dosar penal pe numele administratorului discotecii din Tichilesti, care difuza muzica fara licenta. De asemenea, politistii au oprit in trafic, pentru control, si 14 autoturisme si au destramat doua grupuri. Alte trei grupuri au fost destramate de politisti de la Insuratei, impreuna cu cei de la posturile arondate si cu ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si Ordine Publica, care au actionat si in 20 de discoteci. Intr-una din ele au intocmit si un dosar penal in baza legii drepturilor de autor, depistindu-l pe George L. (29 de ani), care difuza muzica intr-o discoteca din Insuratei, fara autorizatie legala. In timpul actiunilor a fost depistat si Rica D. (29 de ani), din localitatea Victoria, care se sustragea punerii in aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse de un an inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii