Mergi la conţinutul principal

Cartea vie a profesiei. Discuţii libere despre viitoarele meserii

• peste 250 de elevi brăileni au stat de vorbă, pe parcursul a două zile, cu 30 de specialişti din diferite domenii de activitate, de la care au aflat secretele meseriilor pe care vor să le urmeze

 

Timp de două zile, pe 15 şi 16 mai, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila, s-a derulat proiectul „Cartea vie a profesiei”. În cadrul acestuia, elevi de la opt licee din oraş - Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”, Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, Liceul Teoretic „M. Sebastian”, Colegiul Tehnic „P. Istrati”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu”, Colegiul Naţional “N. Bălcescu” şi Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” s-au întâlnit cu profesionişti din diferite domenii de activitate pentru a se orienta în carieră. În cele două zile de proiect, au trecut pragul bibliotecii  peste 250 de elevi, însoţiţi de cadre didactice. De asemenea, “cărţi vii” au fost circa 30 de specialişti din diferite domenii de activitate, care le-au vorbit liceenilor din anii terminali despre profesiile lor, despre avantajele şi dezavantajele meseriei, despre provocările zilnice, împlinirile profesionale sau sacrificiile făcute, despre drumul străbătut pentru a-şi construi o carieră de succes. Totodată, specialiştii invitaţi au oferit şi sfaturi, dar şi recomandări despre paşii care trebuie urmaţi pentru a-ţi alege o meserie şi a te pregăti în vederea profesării ei.

Printre “cărţile vii”, s-au numărat reprezentanţi ai instituţiilor militarizate (armată, pompieri, poliţie, jandarmerie, penitenciar, poliţie locală), dar şi ingineri, medici, farmacişti, antreprenori, economişti, specialişti IT, funcţionari publici, profesori, agenţi de turism, ofiţer antidrog, psiholog, ofiţer bancar, instructor şcoală şoferi, specialist resurse umane sau avocat. De asemenea, în spaţiul special pus la dispoziţie de bibliotecă, elevii au putut afla şi secretele meseriei de la profesionişti din domeniul artistic, precum: coregraf, regizor, profesor de artă, artist plastic, profesor de muzică sau artă fotografică, dar şi de la un jurnalist şi un scriitor.  

Iniţiatorii şi coordonatorii acestui proiect sunt Roxana Neagu şi Teodora Soare, de la Biblioteca Judeţeană Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro