Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartea de vacanţă, oferită cu drag de un poliţist

acesta este titlul unei campanii care se va derula în mediul rural, poliţiştii brăileni aflându-se deja printre elevi • caravana cărţii de vacanţă a poposit, pentru început, la şcolile din localităţile Albina şi Chiscani

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a demarat săptămâna aceasta Campania “Cartea de vacanţă, oferită cu drag de un poliţist”, care se va derula în mediul rural, până la sfârşitul acestui an şcolar. Apropierea vacanţei de vară i-a determinat pe poliţiştii brăileni să intensifice activităţile preventive în şcoli, tocmai pentru a-i învăţa pe copii cum să se joace în siguranţă. Caravana cărţii de vacanţă s-a oprit pentru început, la şcolile din localităţile Albina şi Chiscani, unde copiii au primit cu bucurie vizita oamenilor legii. 

Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au analizat, împreună cu cei mici, principalele riscuri la care aceştia pot fi expuşi pe perioada vacanţei. Au fost identificate soluţii de petrecere a timpului liber într-un mod distractiv-educativ, care să-i ferească pe elevi de implicarea în evenimente dăunătoare sau periculoase, ce i-ar putea afecta fizic sau psihic.

Poliţiştii au discutat cu elevii despre pericolele la care pot fi expuşi atunci când sunt singuri acasă, când merg la joacă,în excursii ori tabere, i-au provocat să prezinte recomandările preventive specifice acestei perioade, iar pentru răspunsurile date i-au recompensat cu daruri. “Printre răspunsurile elevilor, premiate de poliţişti, s-au numărat cele referitoare la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte, locurile unde se pot juca în siguranţă, regulile privind relaţionarea cu persoanele necunoscute şi utilizarea în siguranţă a calculatorului, precum şi cele de protejare a bunurilor personale împotriva hoţilor. Recompensele primite de copii au fost donate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi au constat în cărţi, CD/DVD-uri cu filme pentru copii, muzică sau desene animate, jucării şi jocuri interactive”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii