Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Carmelia Bălănică, locul 17 pe lista PSD la Europarlamentare

• vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) cu rang de subsecretar de stat, Carmelia Dragomir Bălănică a fost votată ieri, pe locul 17, pe lista de candidaţi ai PSD la alegerile Europarlamentare • chiar dacă nu se află pe un loc eligibil, trebuie precizat că aceasta şi-a luat rolul în serios • Bălănică a profitat de Conferinţa Extraordinară a partidului (când Ion Rotaru a fost ales preşedinte) şi a vorbit despre patriotism, promovarea României, necesitatea ca social-democraţii să câştige cât mai mulţi parlamentari europeni, dar şi ca întreaga ţară să fie PSD-istă, “precum Brăila”

 

Carmelia Mariana Dragomir Bălănică, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), cu rang de subsecretar de stat, se află pe lista de candidaţi PSD la alegerile Europarlamentare. Aceasta ocupă poziţia 17, un loc neeligibil. Decizia a fost luată, ieri, în urma unei şedinţe CExN a social-democraţilor. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, s-a arătat încântat, punctând că în opinia sa este vorba despre un loc semieligibil, aflat în prima jumătate. De altfel, Rotaru a adăugat că pe lângă Carmelia Bălănică, din regiunea de Sud-Est au mai fost două propuneri : europarlamentarii Dan Nica (locul 5) şi Andi Cristea (locul 10).

“Eu cred că e un loc pentru care trebuie să ne batem şi să obţinem un scor foarte bun. Să spunem că poate să fie o poziţie semieligibilă, având în vedere că astăzi, când discutăm de lista de deputaţi europeni la PSD, s-a ajuns la poziţia 20. Deci este în funcţie de evoluţia lucrurilor, de anumite situaţii şi, evident, în funcţie de scor. Noi sperăm să scoatem un scor foarte bun, undeva la 14 europarlamentari. Acesta este target-ul, 14 poate chiar 15”, a declarat Rotaru.

Trebuie precizat că deşi nu ocupă un loc eligibil pe listă, Carmelia Bălănică şi-a cam luat rolul de candidat în serios, astfel că la Conferinţa Extraordinară a PSD, când senatorul Ion Rotaru a fost ales preşedintele organizaţiei, aceasta a susţinut un discurs menit să capteze atenţia reflectoarelor.

 

Bălănică: «Brăila este un oraş PSD-ist şi aşa ar trebui să fie întreaga ţară»

Aceasta a vorbit despre importanţa alegerilor Europarlamentare şi necesitatea ca PSD să câştige un scor cât mai mare la scrutinul din 26 mai. PSD-ista le-a mai amintit colegilor despre importanţa patriotismului şi promovării turistice a României, la pachet cu mesajul că întreaga ţară ar trebui să fie PSD-istă, “precum Brăila”.

“Ar trebui să vorbim cu mândrie de România. De oraşul natal. Ar trebui să vorbim cu mândrie în primul rând de rezultatele pe care le obţin tinerii români la diferite competiţii internaţionale. (...) Brăila fost în ultimii ani pe primul loc, atât la rezultatele de la Evaluarea Naţională, cât şi la rezultatele de la Bacalaureat. Este de datoria noastră să transformăm România într-un loc mai bun în care să se întoarcă tineri de valoare, dar şi pentru părinţii şi bunicii noştri. Ar trebui să avem curajul de a promova ceea ce doar România are: cea mai mare varietate a patrimoniului natural, cel mai mare număr de specii şi habitate. Şi aici mă refer de la Balta Mică a Brăilei, la Delta Dunării, la floarea de colţ din Bucegi sau, de ce nu, la peşterile din Apuseni. Ar trebui să ne mobilizăm mai mult şi să promovăm mai mult. Prin ceea ce PSD a făcut până acum a dovedit că se poate. Şi trebuie să continuăm împreună cu noua echipă de europarlamentari pentru ca în 2024 să putem să câştigăm respectul pe care doar România îl merită în Europa. Brăila este un oraş PSD-ist şi aşa ar trebui să fie întreaga ţară. Pentru că noi avem oamenii de valoare, noi avem lucruri pe care trebuie să le promovăm şi să ne mândrim cu ele. Împreună suntem o echipă şi împreună trebuie să câştigăm toate alegerile. Atât cele parlamentare, cele la nivel de Parlament European, cât şi cele Prezidenţiale. Să avem succes!”, a declarat atunci Carmelia Bălănică.

Trebuie reamintit că PSD-iştii au făcut propuneri pe regiuni pentru candidaţii la alegerile Europarlamentare, astfel că, iniţial, surse din mediul politic ne-au precizat că Rotaru l-ar fi susţinut pe gălăţeanul Dan Nica la Europarlamentare, tocmai ca să îşi asigure la rândul său susţinerea şefului PSD Liviu Dragnea în lupta internă pentru şefia organizaţiei judeţene. Senatorul a negat la vremea respectivă zvonurile şi a precizat că o va propune pe Carmelia Bălănică din partea PSD Brăila pentru Europarlamentare drept contracandidat al lui Dan Nica.
Categorie articol: 

Comentarii