Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Carmelia Bălănică a demisionat din conducerea ANANP şi vrea la Primărie

• printr-un comunicat de presă aceasta a anunţat că şi-a depus la Guvern solicitarea de încetare a mandatului de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) • Carmelia Bălănică susţine că retragerea din postul sprijinit politic este o decizie onorabilă în contextul demiterii Guvernului PSD • întrebată ce va face mai departe, social-democrata a afirmat că va continua să predea la Universitatea “Dunărea de Jos”, dar şi să revină pe poziţia de consilier al primarului Marian Dragomir cu care deja a avut discuţii în acest sens

 

Carmelia Mariana Dragomir Bălănică a demisonat, ieri, din funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului. Social-democrata a trimis un comunicat de presă în care a anunţat că a luat această decizie ca urmare a faptului că PSD nu se mai află la guvernare, iar postul pe care îl ocupa era unul sprijinit politic. 

“Consider că retragerea de la conducerea instituţiei este o decizie onorabilă. Sunt convinsă, că şi cei care vor fi numiţi acum, vor avea demnitatea sa se retragă când guvernul lor va fi înlocuit. A fost o perioadă de doi ani şi jumătate cu activitate foarte intensă: am început cu demersurile pentru operaţionalizarea ANANP pornind de la amenajarea unui sediu, documente de înregistrare fiscală, sigle, pagină web, recrutare de personal, înfiinţarea Colegiului ştiinţific etc. Până în ianuarie 2019 am coordonat Direcţia Generală Managementul Ariilor Naturale Protejate şi Serviciul de Implementare Politici şi Monitorizarea Biodiversităţii. După ianuarie 2019: Serviciul Monitorizare Arii Naturale Protejate, Relaţia cu Comunităţile Locale, Proceduri Certificare de Marcă, Parcuri; Serviciul Monitorizare şi Emitere Avize; Serviciul IT, Baze de Date, GIS şi Analiză”, a declarat Bălănică, înşirând şi alte activităţi pe care le-a coordonat în toată această perioadă.

Aceasta a ţinut să le mulţumească colegilor din Brăila şi partenerilor din Bucureşti pentru susţinere şi implicarea în proiectele derulate.

“După predarea documentelor către persoana care mă va înlocui, desemnată de noul guvern, voi reveni la Brăila. Le doresc succes pentru a duce mai departe proiectele în curs de implementare”, a mai precizat sursa citată.

 

Bălănică ar vrea să revină pe poziţia de consilier personal al primarului

 

Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea ce planuri are pentru viitor la nivel local, Carmelia Bălănică a explicat că, aşa cum face încă din 2008, are de gând să predea la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, în cadrul Facultăţii Transfrontaliere din Cahul. Aceasta a subliniat că şi-a început cariera universitară ca preparator, apoi a fost asistent, lector şef lucrări şi că urmează să susţină concursul pentru postul de conferenţiar. De asemenea, Bălănică a punctat că îşi doreşte să revină şi pe fostul său post de consilier personal al primarului Brăilei, Marian Dragomir.

“Probabil că voi discuta cu cei din conducere şi că mă voi întoarce pe poziţia de consilier al primarului. În principiu am discutat cu domnul primar Marian Dragomir să mă întorc. Dar nu e vorba despre vreo poziţie de conducere în administraţie. Consider că experienţa pe care am acumulat-o e suficientă. Ulterior, vom vedea cum vor decurge lucrurile şi ce ne mai oferă viaţa sau conjunctura”, a conchis Bălănică.
Categorie articol: 

Comentarii