Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Care sunt actorii cu cele mai jalnice prestaţii

Această analiză a fost realizată de editorii site-ului Slate.com, pe baza informaţiilor publicate de site-ul RottenTomatoes.com, care cumulează cronici de film din sute de publicaţii print şi online din SUA şi stabileşte procentul de aprecieri favorabile de care beneficiază fiecare actor sau cineast.
În analiza Slate.com, au fost luate în considerare carierele a circa 2.700 de regizori şi actori, care au făcut sau au jucat în mai mult de 10 filme în ultimii 25 de ani, pentru a-i desemna pe cei mai buni şi cei mai slabi, în opinia criticilor.
Astfel, Jennifer Love Hewitt a fost desemnată cea mai proastă actriţă, ea fiind singura care nu are nicio cronică ce poate fi clasată drept favorabilă de RottenTomatoes.com. "Performanţa" obţinută se datorează rolurilor ei din horror-ul "ştiu ce ai făcut astă-vară/ I Know What You Did Last Summer", şi continuarea acestuia - "N-am uitat ce-ai făcut astă-vară/ I Still Know What You Did Last Summer", din filmele din seria "Garfield" şi comedia "Sister Act 2: De la capăt/ Sister Act 2: Back in the Habit".
10actor1În topul actorilor cu cele mai multe critici nefavorabile, "învingătorul" a fost Chuck Norris, desemnat cel mai prost actor, pentru filme precum "Operaţiunea Delta Force/ The Delta Force", "Dispărut în misiune/ Missing in Action" şi "Top Dog".
Titlul de cel mai prost regizor i-a revenit lui Dennis Dugan, un cineast ale cărui filme s-au bucurat de succes de casă. Printre acestea se numără "Copilul problemă/ Problem Child", "Ghinionistul/ Happy Gilmore", "Beverly Hills Ninja", "Vă pronunţ soţ şi...soţie?/ I Now Pronounce You Chuck and Larry" şi "Nu te pune cu Zohan/ You Don't Mess With the Zohan" şi "Oameni mari şi fără minte/ Grown Ups".
La categoria "cel mai bun regizor", britanicul Mike Leigh s-a clasat pe prima poziţie - filmele sale fiind apreciate în peste 90% din cazuri cu recenzii favorabile, în timp ce Ken Loach este cineastul care a evoluat cel mai mult pe parcursul carierei sale.
Actorii care au progresat cel mai mult sunt Josh Brolin şi Dakota Fanning, iar cei mai buni actori au fost desemnaţi Daniel Auteuil şi Arsinée Khanjian ("Dulcea lume de după/ The Sweet Hereafter", "Calendar", "Speaking Parts").
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii