Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Care sint motivele pentru care participati sau nu la olimpiade?

Bogdan Termegan, Colegiul National "Nicolae Balcescu": "Particip in competitiile olimpice pentru ca ma las purtat de nevoia pentru competitie cu ceilalti elevi si cu mine insumi, pentru ca doresc sa imi depasesc limitele, dar poate cel mai important motiv de a participa la olimpiada este acela de a reintilni vechii prieteni si de a cunoaste altii noi."
Luana, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga": "Nu merg la olimpiade fiindca nu consider ca am capacitatea de a obtine un punctaj mare la teste si oricum nu prea ma ajuta la examenul de bacalaureat, deoarece subiectele sint mult mai dificile".
Andreea-Loredana Botea, Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci": "Motivul pentru care mi-am propus sa merg la olimpiada, mai precis la cea de limba engleza este faptul ca ma va ajuta la admiterea la facultate. Daca printr-un miracol voi merge la nationala si voi lua vreun premiu, desi nu-mi pun asa mari sperante, acea diploma va fi biletul meu de intrate la facultatea pe care mi-o doresc".
Ina Dumitrescu, Colegiul National "Vasile Alecsandri", Galati: "Din punctul meu de vedere, olimpiadele sint un mijloc de a-ti evalua cunostintele si de a te familiariza cu spiritul de competitie, lucru folositor pe termen lung. A merge la un concurs nu inseamna neaparat a demonstra altora capabilitatile tale, ci a-ti intari increderea in tine. Pe de alta parte, avind in vedere faptul ca viata este plina de incercari si de competitii, olimpiadele au un rol importat in obisnuinta cu concursul."
Liana Pupezescu, Colegiul National "Nicolae Balcescu": "Sint mai multe motive pentru ca merg la olimpiada: primesc 10, ridic nivelul scolii si vreau sa vad ce nivel am fata de restul orasului sau tarii. Consider ca e bine sa te duci la olimpiada atunci cind e vorba de o materie care-ti place si e bine ca te obisnuiesti cu examenele obligatorii." (Sondaj realizat de Madalina GLAVAN, Miruna STAN si Marius IORDACHE)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii