Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Care este de fapt secretul pătrățelelor de pe abdomen?

Cu toții ne dorim un abdomen bine lucrat și acele pătrățele vizibile. Pentru a obține asta, nu este relevant numărul de abdomene pe care le faci zilnic. Cea mai bună parte din rezultate reprezintă dieta și nicidecum sportul, spun experții în fitness.

Să ai o siluetă trasă prin inel este un deziderat comun, însă mai dificile sunt metodele de a ajunge acolo. Să fii disciplinat, să respecți o dietă anume și să faci sport chiar și atunci când nu ai dispoziția necesară sunt lucruri accesibile oricui, însă nu atât de ușor de făcut. Între un program încărcat și o familie de care trebuie să te ocupi, sportul și dieta cad pe planuri secundare. Nu îți vom oferi o pilulă magică care să-ți aducă pătrățelele mult visate mâine, însă îți putem recomanda câteva schimbări de alimentație și stil de viață. Dacă le încorporezi pe rând, una câte una, persoana care vei fi într-un an sau doi îți va mulțumi că ai început astăzi.

Dacă ești o fire sedentară și nu faci multă mișcare, începe cu exerciții ușoare și scurte. Există o multitudine de opțiuni doar dacă vei da o căutare pe Youtube. Există de asemenea și multe aplicații (și pe iOs și pe Android) care îți oferă programe de fitness întregi, gratuit. Mărește intensitatea și durata antrenamentului gradual. Chiar dacă simți că poți mai mult în prima săptămână, este indicat să nu o forțezi. Cel mai probabil vei face febră musculară, iar motivația se va duce pe apa sâmbetei. Dacă nu ești un amator de făcut mișcare în casă sau nu beneficiezi de mult spațiu, poți oricând ieși în aer liber: în curte, în parcuri sau chiar în spatele blocului. Cel mai important la început este modul de gândire. Totul pornește de acolo. Trebuie să îți setezi foarte clar scopul, acel scop care te va motiva să te ridici de pe canapea și să faci alegerea pentru tine. Urmărește antrenori de fitness în mediul online și începe un program al unuia dintre ei. În funcție de nivelul de anduranță pe care îl ai, notează într-un carnețel câte și ce exerciții ai putut face în prima zi și câte reușești să faci după o lună sau în ultima zi a programului. Cu siguranță, vei dezvolta o rezistență la efort mult mai mare decât la început. Contrar așteptărilor, făcând abdomene neîntrerupt nu îți va aduce acele pătrățele care se încăpățânează să apară. Ceea ce mănânci este chiar mai important decât ce exerciții faci.

Tot modul de gândire este responsabil și pentru ceea ce alegem să mâncăm. Poate sună ca un clișeu, dar dulciurile, carbohidrații rafinați sau alcoolul produc balonare și nu sunt sinonime cu aplatizarea abdomenului. Alege să mănânci puțin și des. Dacă aștepți să ți se facă foame, vei mânca mai mult decât e necesar și probabil nu vei face o alegere prea sănătoasă. O alimentație bazată mai mult pe proteine, carbohidrați de bună calitate și fructe sunt baza unui abdomen plat. Pătrățelele se fac în bucătărie, spun mulți specialiști. Asta nu înseamnă că sportul nu este necesar. Merg mână în mână. Exerciții care includ lucrarea acelei zone sunt esențiali pentru că definesc mușchii abdominali. Dar pentru a fi vizibilil, procentul de grăsime din corp trebuie să fie cât mai mic; iar acesta este în mare parte condiționat de mâncare.

În afară de faptul că te vei simți foarte bine în pielea ta, vei deveni și mai încrezător, dar și mai sănătos pe termen lung. Vei evita multe probleme de sănătate care de fapt sunt cauzate de mâncare nepotrivită: prea multă și prea grea. Faptul că îți vei lua nutrienții potriviți din mâncare sănătoasă îți va ajusta și concentrarea, vei fi mai ager și mai atent la detalii. Nivelul tău de stres va scădea considerabil, iar starea ta mentală va fi mai alertă pentru orice vei întreprinde. Spre exemplu, dacă ești contabil, nici nu mai este nevoie să specificăm faptul că noile aptitudini pe care le vei dobândi, îți vor îmbunătăți puterea de calcul. Chiar dacă nu ești contabil, tot te vor ajuta să ții bugetul familiei sau să faci calcule simple când e nevoie. Dacă joci din când în când - fie jocuri de cărți cu prietenii, fie jocuri de cazino online, fie jocuri de cuvinte în reviste - sportul și mâncarea ușoară îți vor îmbunătăți memoria, concentrarea și nivelul de energie.

Și dacă pătrățelele întârzie să apară, faptul că vei vedea rezultate după primele săptămâni tot te va motiva să transformi totul într-un stil de viață. Mișcarea trebuie să fie regulată, nicidecum în fiecare zi deoarece corpul trebuie lăsat să se odihnească. Sportul ajută chiar și cu anxietatea. Beneficiile sunt multe și satisfăcătoare, iar un corp bine sculptat și o minte sănătoasă îți dau o calitate a vieții incomparabilă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii