Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cardiologia Spitalului Judeţean se-mpiedică de 100.000 de euro

Secţia de Cardiologie - Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila este departe de a deveni funcţională. Deşi ar fi trebuit să predea construcţia "la cheie", pe 7 septembrie, după trei termene de prelungire a contractului, Vamed Austria, prin subcontractorul Carroponte Galaţi, n-a reuşit nici până acum să încheie expertiza de rezistenţă privind cele trei străpungeri care ar trebui să facă legătura între secţia nouă şi clădirea mamă.
"Ei mai vor pentru aceste proceduri circa 100.000 de euro, pentru consolidarea spitalului şi străpungeri. Problema este că acestea au fost trecute în proiectul iniţial, ei au scris proiectul, nu rămâne decât să-l respecte. Le-am mai dat un termen, altfel reziliem contractul şi continuăm lucrarea cu altcineva, declanşăm o nouă procedură de achiziţii publice", ne-a declarat Viorel Mortu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

Angiograful rămâne sigilat

Reamintim că Secţia de Cardiologie ar fi trebuit, potrivit contractului, să fie predată şi dotată astfel încât Spitalul Judeţean să prindă Programul de Stenturi, însă în acest an nu este posibil. În subsolul clădirii este deja angiograful specific în tratamente cardiace, dar acesta nu poate fi folosit. Construcţia este gata în proporţie de 95%, dar nu e funcţională. Ba chiar, de scurt timp, şi cei doi medici specialişti în cardiologie intervenţională, care veniseră la Brăila în 2014 pentru a începe să lucreze în Secţia de Cardiologie, au plecat la Fundeni pentru a nu-şi ieşi din mână.
"Cei doi colegi au plecat la un stagiu obligatoriu la Fundeni. Se vor întoarce. Unul dintre ei are soţia aici, tot cardiolog la noi. Ambii vin la final de săptămână şi fac gărzi cu noi. Veniseră în ideea că vor putea profesa în secţia nouă, sub îndrumarea dr. Zarma de la Fundeni, dar aşa, cum aici nu pot opera, s-au dus la Fundeni pentru o perioadă", ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii