Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caravana "Fermier in Europa", in 820 de comune pentru informare despre fonduri UE

MIE va initia programul de informare "Fermier in Europa" adresat mediului rural, prin care intreprinzatorilor din 820 de comune din toate judetele le vor fi prezentate oportunitatile de finantare post-aderare din fondurile UE destinate agriculturii.
Programul este sustinut de Ministerul Integrarii Europene, impreuna cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu Agentia Nationala de Consultanta Agricola, cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si cu prefecturile din toata tara, se arata intr-un comunicat al MIE remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Programul "va consta intr-o caravana ce se va deplasa in 820 de comune din toate judetele tarii", astfel urmind sa aiba loc cite doua intilniri pe zi cu potentiali intreprinzatori, in total fiind organizate 20 de intilniri in fiecare judet, iar numarul estimat de participanti fiind de 25.000, precizeaza ministerul.
In saptamina 16-20 octombrie, caravana se va deplasa in judetele Botosani, Vrancea, Galati, Ialomita, Prahova, Maramures, Mures, Cluj, Gorj si Bihor, urmind ca, in intervalul 23-27 octombrie, sa se desfasoare activitati in judetele Braila, Bacau, Harghita, Suceava, Satu Mare, Giurgiu, Dimbovita, Mehedinti, Arad si Alba.
In cadrul intilnirilor, vor fi abordate teme legate de fondurile UE pentru agricultura: conditii generale de indeplinit, tipuri de proiecte care se pot finanta, institutii responsabile si datele lor de contact, pasii care trebuie urmati, sursele de informare despre licitatii, conditii specifice care ar trebui indeplinite pentru fiecare sector de activitate.
De asemenea, participantilor li se vor prezenta standardele din agricultura: care sint standardele care trebuie respectate, care sint institutiile care administreaza aceste standarde, care sint sursele de informare pentru standardele europene, care sint beneficiile standardizarii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii