Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Capturat de Interpol, condamnat pentru furturi in Austria si Germania

Incarcerat in prezent pentru incalcari ale legilor romanesti si straine, recidivistul Vasile Ignat, in virsta de 42 de ani, "locatar" al Penitenciarului de Maxima Siguranta Tulcea, s-a ales cu inca un dosar penal, de aceasta data pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat. Ignat este cel care a sustras, spun anchetatorii, bani si bunuri din mai multe locuinte si magazine din Germania si a facut puscarie in Austria, pentru furt. Dat in urmarire generala, infractorul brailean a fost capturat de agentii Interpol si adus sub escorta in Romania, unde avea de executat o pedeapsa privativa de libertate.
Devenit membru al unei bande de spargatori romani, care a facut prapad in Germania si Austria, Vasile Ignat si-a inceput peripetiile in august 2004, cind a decis sa treaca ilegal frontiera cu Ungaria. El a luat un tren care circula in directia Sanicolau Mare, a asteptat sa se insereze, dupa care a traversat un cimp, "per pedes", reusind sa treaca granita. Odata ajuns in Ungaria, precizeaza anchetatorii braileni, Ignat a luat un autobuz pina la frontiera cu Austria, pe care a trecut-o la fel de usor, si tot pe jos. Fara pasaport si fara loc de munca, el a fost prins la furat in jurul datei de 1 septembrie 2004, retinut de politie si condamnat la inchisoare. Cam in aceeasi perioada, Vasile Ignat a trecut in Germania, unde, impreuna cu alti infractori, a jefuit mai multe locuinte si magazine din diverse parti ale tarii.
Pe data de 1 august 2005, spargatorul brailean a fost dat in urmarire generala, pentru ca, o luna mai tirziu, sa fie condamnat la 30 de luni de inchisoare, pentru furturi comise in mai multe landuri din Germania. In aceste imprejurari, pe data de 31 octombrie 2005, agentii Interpol din Viena l-au adus pe Ignat in Romania, cu o cursa a Companiei Tarom si l-au predat colegilor romani pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii