Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Captura de ecstasy, marihuana si hasis!

Inca o retea de trafic de droguri de mare risc, aflata in vizorul anchetatorilor timp de citeva luni, a fost desfiintata de DIICOT, doi dintre membrii acesteia fiind deja arestati preventiv, pentru o perioada de 29 de zile, incepind cu 14 decembrie 2008. Sevastian Remus Fluturas, 25 de ani, si Catalin Nicolae Casimato, zis "Catuti", 21 de ani - primul fara ocupatie, al doilea student la Drept, anul IV, la o universitate din Bucuresti -, au fost incarcerati in Penitenciarul Galati, din dispozitia magistratilor braileni, pentru introducere in tara si trafic de droguri de mare risc, respectiv trafic de droguri de risc, infractiuni pedepsite cu pina la 25 de ani de inchisoare. Practic, capul retelei - un anume George Cristian Lupu zis "Gaina", care se ascunde in prezent in Spania - este cel care i-a recrutat pe cei doi distribuitori, reusind sa scape. "Gaina" cumpara drogurile din Spania, Fluturas - care este si toxicoman - le introducea in tara, iar Casimato impreuna cu alti doi indivizi le distribuia prin discoteci. Verisoara lui "Gaina", zisa "Dana", era cea care pastra cheia de la apartamentului traficantului, in care erau depozitate cantitati importante de comprimate ecstasy, hasis si marihuana. Anchetatorii au fost autorizati sa intercepteze convorbirile telefonice a trei dintre persoanele implicate. Chiar si asa, reteaua de traficanti este mult mai vasta. Ambii traficanti arestati au recunoscut savirsirea infractiunilor, declarind ca "nu si-au dat seama de gravitatea faptei".
Initial, investigatorii de la Crima Organizata au aflat, prin surse specifice, ca braileanul Mircea Iulian Gherghiceanu, taximetrist pe autoturismul "Logan" cu numarul de inmatriculare BR-84-JUN, comercializeaza droguri de mare risc, respectiv comprimate ecstasy, pe raza municipiului. Asa stind lucrurile, pe 10 octombrie, un investigator si un colaborator sub acoperire au fost autorizati sa stringa mijloace de proba. In aceeasi zi, pozind in "clienti", cei doi au reusit sa cumpere o pastila ecstasy de la taximetrist. Din aproape in aproape, oamenii legii au aflat ca respectivul nu actioneaza de unul singur, ci ii are complici pe alti doi indivizi, Florin Roman zis "Biba", si Catalin Nicolae Casimato zis "Catuti". La scurt timp, mai precis pe 18 noiembrie, investigatorul sub acoperire a reusit sa cumpere de la Casimato doua comprimate ecstasy. Oamenii legii au decis sa le intercepteze celor trei suspecti convorbirile telefonice. Asa s-a aflat ca reteaua de traficanti de droguri este mult mai vasta, alti doi indivizi implicati fiind George Cristian Lupu, zis "Gaina", din Radu Negru, si Sevastian Remus Fluturas. Potrivit anchetatorilor, "atributiile fiecarui membru sint: "Gaina", aflat in prezent in Spania, achizitioneza drogurile, Fluturas le introduce in tara, "Biba", "Catuti" si Gherghiceanu se ocupa de distributie, iar Daniela Dragos zisa "Dana" (verisoara cu "Gaina" si Fluturas) detine cheia apartamentului in care sint ascunse o parte din droguri".
Pe data de 12 decembrie, ora 20.15, anchetatorii le-au intins o cursa traficantilor, reusind, insa, sa-i prinda numai pe Casimato si pe Fluturas, ceilalti fiind avertizati din timp. Cei doi aveau asupra lor un comprimat ecstasy, precum si o bucata de hasis, pe care intentionau sa le vinda. Abia atunci s-a reusit identificarea apartamentului in care se aflau ascunse drogurile - proprietatea lui "Gaina" -, apartament situat intr-un bloc de pe strada Radu Negru. In urma perchezitiei efectuate, au fost gasite nu mai putin de 1.894 de comprimate ecstasy, gata de comercializare. Atit Casimato, cit si Fluturas, stiau despre existenta apartamentului si se deplasau acolo ca sa se aprovizioneze, dupa care mergeau sa distribuie drogurile. Pe 13 decembrie, cei doi traficanti au fost retinuti pe baza de ordonanta, timp de 24 de ore. Ulterior, pe numele celor doi suspecti au fost emise mandate de arestare preventiva, de catre instanta. "Pestii cei mari", in frunte cu "Gaina", sint inca liberi. De altfel, oamenii legii sint convinsi ca e vorba de o "afacere" mult mai intinsa, Fluturas si Casimato fiind, poate, cei mai neinsemnati membri ai retelei. Cercetarile continua.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii