Mergi la conţinutul principal

Captură record: marfă de 10.000 de lei și amenzi de 500.000

În această perioadă, poliţiştii au acționat, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

CONTROALE ÎN PIEȚE

Astfel, polițiștii brăileni, sprijiniţi de luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale, au desfășurat acțiuni și controale în pieţe din municipiu, pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerţ, combaterea operaţiunilor fără drept cu articole pirotehnice şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Poliţiştii au efectuat controale la 20 de societăţi comerciale şi 93 de producători particulari, au legitimat 134 persoane, au verificat în trafic 70 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 67 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.685 lei, dintre care 12 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 20 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 25 conform prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 10 pentru alte acte normative.

DOSARE PENALE PENTRU COMERCIALIZAREA DE ARTICOLE PIROTEHNICE

De asemenea, poliţiştii au constatat 5 dosare penale, conform prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5.308 de articole pirotehnice, articole de îmbrăcăminte şi produse alimentare, în valoare totală de 9.550 lei.

RUTIERII, ÎN ACȚIUNE

Poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier, Serviciul Acţiuni Speciale şi de la poliţiile orăşeneşti, în intervalul 10.00- 18.00, au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul excesului legal de viteză, folosind autospecialele dotate cu aparate radar, în sistem cascadă, şi instituind un filtru la intersecţia DE 584 cu DJ 212.

Poliţiştii au constatat 94 contravenţii, în valoare totală de 31.905 lei (78 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru consum de alcool şi 15 pentru alte abateri), şi au reţinut în vederea suspendării 4 permise de conducere (3 pentru viteză excesivă şi unul pentru consum de alcool).

PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ

Poliţişti de la Poliţia oraşului Însurăţei au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unei localnice de 66 de ani, fiind găsite 20 pachete cu ţigari de contrabandă şi 5.308 bucăți produse pirotehnice (petarde şi rachete).
Cercetările au stabilit că bunurile depistate au fost achiziţionate de fiul şi nepotul acesteia, cărora li s-au întocmit dosare penale, conform prevederilor Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, şi a Legii 126/1995, pentru operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

HAINE DE CONTRABANDĂ

În urma activităţilor de control în Piaţa Halelor, din municipiu, au fost depistate, expuse la vânzare, la o persoană fizică autorizată, articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor mărci protejate, pentru care reprezentantul legal nu deţinea documentele prevăzute de lege.
Cele 25 de articolele sport (costume, căciuli şi o geacă), în valoare de 1.165 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro