Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Captură istorică de cocaină în Peru

Peru a efectuat, în cursul unei operaţiuni a poliţiei în această săptămână, o captură istorică de cocaină - 7,6 tone, evaluate la peste 300 milioane de dolari - provenită de la un cartel mexican al drogurilor, relatează duminică AFP.
„Este cea mai mare captură de droguri făcută vreodată în Peru. Este istorică", a declarat ministrul peruan de interne, Daniel Urresti. „Niciodată nu le-am dat narcotraficanţilor o lovitură atât de puternică", a afirmat ministrul, evaluând la 7,6 tone captura efectuată la Trujillo, în nordul ţării.
Cocaina era ascunsă în bucăţi de cărbune şi era destinată Spaniei şi Belgiei, potrivit unor informaţii preliminare. Valoarea cocainei capturate depăşeşte 300 milioane de dolari, a precizat ministrul într-un comunicat.
Faptul că nici Spania şi nici Belgia nu cumpără cărbune din Peru i-a atras bănuieli poliţiei, care şi-a început operaţiunea de supraveghere în urmă cu şase săptămâni, a explicat Urresti.
Poliţia peruană anunţase iniţial că a capturat 3,5 tone de cocaină, dar, după o reevaluare, pe măsură ce ancheta înainta, s-a stabilit că este vorba de 7,6 tone.
Cocaina, de o mare puritate, provine de la un cartel mexican al drogurilor, al cărui nume n-a fost însă dezvăluit.
Poliţia antidrog peruană a precizat că a beneficiat de cooperarea Administraţiei americane antidrog (DEA) pentru operaţiune, care s-a soldat şi cu arestarea a doi mexicani şi a şapte peruani.
Peru produce în fiecare an circa 320 tone de cocaină şi a devenit, împreună cu Columbia, unul dintre primii marii furnizori din lume, potrivit ONU.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii