Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Captură de week-end: maşini cu acte false şi neîmatriculate

Un şofer brăilean s-a urcat la volanul autoturismului pe care îl deţinea, deşi acesta nu era înmatriculat în ţara noastră, având şi acte falsificate.
La data de 14 august, la ora 13.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ianca au oprit în trafic, pe DJ 221, un autoturism "Ford Focus" înmatriculat în străinătate, condus de Daniel U. (26 de ani), din comuna Traian. Poliţiştii au verificat documentele maşinii şi au constatat că poliţa de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi tichetul cu inspecţia tehnică periodică înmânate de către conducătorul auto prezentau urme de falsificare. Elementele de siguranţă nu erau imprimate pe hârtie, ci lipite. "Din actele prezentate de tânăr a reieşit că acestea erau valabile până în anul 2015, însă din verificările efectuate în bazele de date ale Poliţiei a rezultat că ultima asigurare întocmită pentru autoturism a expirat la data de 2 noiembrie 2012. Mai mult, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al maşinii era semnalat ca fiind urmărit în vederea confiscării, de către autorităţile din Bulgaria, din data de 20 februarie", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. Pe numele tânărului depistat a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.
În ziua de 15 august, la ora 20.10, poliţiştii l-au depistat în trafic pe brăileanul Daniel B. (30 de ani), care conducea tot un autoturism cu număr străin de înmatriculare, marca "Alfa Romeo", pe bulevardul Dorobanţilor, din municipiu. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că maşina figurează ca fiind radiată din circulaţie, de către autorităţile germane, la data de 20 noiembrie 2013. Poliţiştii au întocmit dosar penal.
În seara zilei de Sf Maria, la ora 20.20, un alt şofer certat cu legea a picat în plasa oamenilor legii. Poliţiştii din oraşul Însurăţei l-au oprit în trafic pe localnicul Georgel I. (28 de ani), care conducea autoturismul "Volkswagen Passat", pe DE 584, în localitatea Însuratei, având autorizaţia de circulaţie provizorie valabilă până la data de 01 august 2014. Faţă de cel depistat a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, plăcuţele cu numărul de înmatriculare fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii