Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Captură de peste două tone de cocaină

Peste două tone de cocaină au fost confiscate la bordul unui remorcher, în Marea Nordului, ca urmare a unei cooperări franco-britanice, au anunţat duminică autorităţile din cele două ţări. Aceasta este a doua mare captură de cocaină în mai puţin de zece zile, după cea de 2,25 tone, în largul insulei Martinica, la bordul unei ambarcaţiuni cu pânze, cea mai importantă realizată vreodată de vama franceză.
De această dată, marina şi gărzile de coaste britanice au putut acţiona pe baza informaţiilor furnizate de vama franceză, potrivit unui comunicat. Direcţia naţională de informaţii şi controale vamale (DNRED) a transmis un mesaj precis ce a permis celor două nave ale Royal Navy şi gărzilor de coastă britanice „să cerceteze un remorcher la 100 kilometri est de Scoţia ce transporta o cantitate foarte importantă de cocaină, peste două tone", potrivit controlului vamal francez.
Hamal, un remorcher de 35 de metri lungime înmatriculat în Insulele Marshall şi aparţinând unei societăţi ucrainene, a părăsit Insulele Canare la mijlocul lunii aprilie şi a fost reperat de DNRED. Fregata britanică HMS Somerset şi barca de patrulare a gărzilor de coastă Valiant au interceptat remorcherul Hamal în Marea Nordului, la aproximativ 180 kilometri în largul zonei de coastă a oraşului Aberdeen (Scoţia).

 
Categorie articol: 

Comentarii