Mergi la conţinutul principal

Capacele pocnitoare, transformate în “problemă politică”

• un brăilean indignat de faptul că problema capacelor zgomotoase nu se rezolvă de ani de zile, ne-a spus că a încercat să le propună celor de la CUP “Dunărea” o soluţie pe cât de simplă pe atât de ieftină • cetăţeanul se plânge, însă, că, după ce a fost trimis de la un birou la altul, i s-a spus până la urmă că a ajuns acolo doar “pentru a face valuri”, fiind trimis de cineva interesat politic să compromită compania de utilităţi • “E o mare inepţie să-i spui aşa ceva unui cetăţean care voia pur şi simplu să ajute la rezolvarea unei probleme deranjante pentru mii de locuitori ai acestui oraş”, reclamă brăileanul

 

Boala lungă a capacelor de canalizare fixate necorespunzător care fac zgomot sub roţile maşinilor pare că nu îşi găseşte leac. În urmă cu o săptămână, directorul Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, Silviu Mangiurea, ne declara că singura soluţie viabilă găsită deocamdată este o răşină specială, cu ajutorul căreia capacele erau lipite de ramă, astfel încât să nu se mai mişte şi să provoace zgomot. Aceasta a fost folosită în urmă cu 3 - 4 ani şi a dat rezultate bune, însă se pare că nu are rezistenţă un timp prea îndelungat, pentru că problema a reapărut, spre disperarea locatarilor din blocurile sau casele situate în apropierea acestor capace de canalizare. Mangiurea ne-a declarat, pe 24 mai, că a dat dispoziţie să se facă o reinventariere a capacelor zgomotoase, iar în baza datelor obţinute se va comanda cantitatea necesară de răşină poliuretanică bicomposită, de la producătorul din Franţa.

După ce a luat la cunoştinţă această declaraţie, prin intermediul articolului publicat de ziarul nostru, Ion S., un brăilean trecut de 80 de ani, care spune că a lucrat câteva decenii în domeniul construcţiilor, a încercat să le ofere celor de la CUP “Dunărea” o soluţie mai simplă şi mai ieftină pentru rezolvarea problemei capacelor de canalizare. “Nu ştiu de ce trebuie să ajungem până în Franţa, să luăm de acolo o nemaipomenită răşină, când s-ar putea face pur şi simplu trei puncte de sprijin pentru acele capace, folosindu-se nişte bucăţi de cauciuc, ca să nu se mai mişte sub presiune! Se ştie că scaunele cu trei picioare au stabilitate mai mare decât cele cu patru picioare. La fel şi cu capacele astea: dacă le pui trei puncte de sprijin, preferabil în formă de triunghi echilateral, le elimini jocul. E mai eficient decât să le lipeşti pe toată circumferinţa ramei”, ne-a explicat Ion S. Acesta spune că, în urmă cu trei zile, a mers la CUP “Dunărea”, pentru a le propune această soluţie celor de la departamentul tehnic. A fost direcţionat către un birou unde se aflau şapte persoane care i-au lăsat impresia că nici măcar nu erau conştiente de faptul că majoritatea capacelor de canalizare montate în ultimii ani pe străzile Brăilei se mişcă sub roţile maşinilor şi produc acele pocnituri deranjante pentru locatarii imobilelor învecinate. “Mă aflam în Biroul Tehnic, din câte am înţeles, dar cei şapte specialişti găsiţi acolo mi-au zis că ei nu ştiu despre ce este vorba şi că trebuie să vorbesc cu conducerea. M-au trimis pe la alte birouri şi, după ce m-am plimbat de la Ana la Caiafa, până la urmă am ajuns la directorul general, unde m-a dat secretara afară, pe motiv că domnul director urma să intre într-o şedinţă şi nu avea timp de mine. Eu i-am zis că n-am venit acolo să ocup timpul directorului şi că vreau să vorbesc cu meşterul care se ocupă cu capacele de canalizare, să îi propun soluţia mea pentru rezolvarea acestei probleme. N-am avut cu cine să discut... Până la urmă, dacă a văzut că insist, cineva mi-a zis că e o chestiune politică, fiindcă m-ar fi trimis nu ştiu cine acolo să le fac lor probleme. Mi se pare o mare inepţie să îi spui aşa ceva unui om care voia doar să ajute pentru rezolvarea unei situaţii deranjante pentru mii de locuitori ai acestui oraş. Eu locuiesc într-un bloc de pe Calea Călăraşilor şi sunt deranjat de un capac din apropiere, însă înţeleg că sunt foarte multe astfel de capace de canalizare cu probleme, prin tot oraşul, iar chestiunea nu ar trebui tratată atât de superficial de cei aflaţi în slujba cetăţenilor”, ne-a mai spus pensionarul revoltat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro