Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Canicula inregistrata in tarile din sudul Europei se extinde si in Malta

Canicula inregistrata in tarile din sudul Europei va afecta si Malta, unde temperaturile ar putea ajunge, marti, la 39 de grade Celsius, relateaza cotidianul Times of Malta, in editia electronica de vineri.
Potrivit Biroului Meteorologic maltez din Luqa, temperaturile vor continua sa creasca, ele urmind sa atinga, marti, pragul de 39 de grade Celsius.
Potrivit unui oficial din cadrul agentiei meteorologice, Savour Porter, vremea deosebit de calda este rezultatul unui val de presiune care se indreapta din nordul Marii Negre spre Marea Mediterana si Africa de Nord.
Porters a realizat un studiu care arata ca luna iulie a fost intotdeauna marcata de temperaturi ridicate. De exemplu, in 1983 temperatura a fost intre 37 si 39 grade Celsius timp de cinci zile consecutive.
Departamentul pentru Protectie Civila (DPC) si Ministerul Sanatatii au avertizat populatia sa ia toate masurile de precautie necesare, din cauza caldurii excesive care va fi inregistrata in urmatoarele zile.
Potrivit directorului DPC, Peter Cordina, Biroul Meteorologic a informat departamentul pe care il conduce cu privire la o crestere a temperaturilor pina la nivelul de 40 de grade Celsius pe parcursul urmatoarelor patru zile.
Categorie articol: 

Comentarii