Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidatul independent Cristian Techiu, chemat la audieri la Poliţie

Candidatul independent la Primăria Municipiului, Cristian Techiu, a fost chemat la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), ieri dimineaţă. O sesizare prin care acesta era acuzat că foloseşte minori în campania electorală l-a adus în faţa oamenilor legii. De asemenea, reclamantul a printat câteva fotografii postate pe Facebook, în care apar adolescenţi şi tineri împărţind pliante electorale cu candidatul independent.
Contactat de reporterii "Obiectiv Vocea Brăilei", Cristian Techiu ne-a declarat că a fost audiat de către poliţişti timp de două ore. În acest interval, a încercat să le demonstreze oamenilor legii că minorii care apar alături de el în fotografii i s-au alăturat în campanie de bunăvoie. Dovezile prezentate de Techiu au fost mesajele pe care le-a primit pe reţeaua de socializare de la mai mulţi adolescenţi, prin care aceştia îşi arătau susţinerea şi "dorinţa de schimbare a clasei politice". Mai mult, candidatul independent ne-a spus că inclusiv părinţii minorilor ştiau de iniţiativa acestora de a-l susţine în campanie şi nu s-au împotrivit.
Pe lângă Techiu, poliţiştii i-au audiat şi pe tinerii şi adolescenţii care apar în fotografiile anexate plângerii.
"Eu cred că cine a făcut sesizarea a avut un scop: acela de a-mi alunga susţinătorii. Într-o oarecare măsură şi-a atins acest scop. Doi sau trei dintre tineri s-au retras, nu mai vin la sediu, nu mai răspund la telefon. Probabil s-au speriat în momentul în care au fost citaţi la Poliţie. După alegeri, o să încerc să iau legătura cu ei şi să aflu şi eu ce s-a întâmplat. Unul dintre elevii care apar în pozele respective ar avea probleme la şcoală cu diriginta. Aceasta i-a interzis să mă mai susţină", a afirmat Cristian Techiu. Deocamdată, independentul nu cunoaşte identitatea celui sau celei care a depus plângerea împotriva sa.
Poliţiştii continuă verificările pentru a soluţiona sesizarea. "La Poliţia Municipiului a fost înregistrată o sesizare ce-l vizează pe un candidat la o funcţie publică ce ar folosi minori să distribuie pliante în campania electorală. În acest moment, se fac verificări pentru a se stabili dacă s-au încălcat prevederile legale în domeniu şi ale Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului", ne-a comunicat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.
Reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână, chiar Cristian Techiu a fost cel care a sesizat câteva nereguli în legătură cu afişele electorale ale PSD, ce-i drept, nu la Poliţie, ci în presă.

 
Categorie articol: 

Comentarii