Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidatul dreptei la prezidenţiale va fi anunţat pe 5 august

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat că, după ce a fost desemnat candidatul partidului pentru prezidenţiale, urmează o cercetare sociologică, astfel încât să fie desemnat candidatul dreptei dintre el şi Cătălin Predoiu, până în 5 august, şi că nu se aşteaptă să apară un al treilea candidat.
" Am fost desemnat candidat din partea PNL, în etapa următoare va exista o cercetare sociologică pentru a desemna candidatul dreptei, finalizată probabil în jurul datei de 5 august", a precizat Iohannis.
El a spus că nu se aşteaptă ca până în 5 august să apară al treilea candidat din partea dreptei, arătând că problema unei candidaturi a Monicăi Macovei trebuie tranşată în interiorul PDL şi că această chestiune nici nu există în relaţia dintre PDL şi PNL.

PDL trebuie să-şi desemneze candidatul

Întrebat despre faptul că Monica Macovei şi-a anunţat intenţia de a fi luată în calcul pentru alegerile prezidenţiale din partea dreptei, Klaus Iohannis a spus: "Am luat act de această declaraţie, este o problemă care trebuie tranşată în interiorul PDL, eu nu intervin în interiorul PDL, după cum nici PDL nu intervine în interiorul PNL. (...) Această chestiune nici nu există în relaţia dintre PDL şi PNL".
El a adăugat că, sincer, nu se aşteaptă să apară un al treilea candidat surpriză până pe 5 august, în afară de el şi Cătălin Predoiu.
Iohannis a mai spus că la Congresul PNL de sâmbătă se va aproba şi noul Statut negociat cu PDL şi protocolul politic între cele două partide.
Întrebat dacă în protocol va fi trecut ca un partid să aibă candidatul la Preşedinţie şi celălalt candidatul pentru prim-ministru, Iohannis a precizat că, în situaţia în care sunt acum cele două partide, "cineva trebuie să dea prezidenţiabilul şi cineva să dea virtualul candidat ca prim-ministru".
"Noi acum ne concentrăm pe candidatul la Preşedinţie, cealaltă chestiune va fi tranşată în protocol, însă nu vom avea campanie internă despre cine va fi candidatul pentru premier", a adăugat Iohannis.

Încă un sondaj

El a mai spus că, pentru desemnarea candidatului partidului rezultat din fuziunea dintre PNL şi PDL, va fi comandat un alt sondaj şi PNL nu va invoca sondajul pe baza căruia a fost desemnat el candidatul PNL.
Întrebat în ce relaţii este acum cu Crin Antonescu, având în vedere că înainte de votul din Delegaţia Permanentă spunea că este prieten cu Antonescu, Klaus Iohannis a spus: "Tot aşa, nu s-a schimbat nimic".
El a mai arătat că partidul îşi însuşeşte votul din Delegaţia Permanentă şi că nu există tabere.

Alianţa Creştin Liberală

Alianţa electorală formată de PDL şi PNL pentru alegerile prezidenţiale din toamnă se va numi Alianţa Creştin Liberală.
Anunţul a fost făcut de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, la finalul unei şedinţe a liderilor celor două partide, desfăşurate ieri la sediul din Aleea Modrogan 1.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii