Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidatii liberali nu au plafon minim de cotizatie pentru alegeri

Candidatii liberali la parlamentare nu au un plafon minim de cotizare, in vederea campaniei electorale. Spre deosebire de candidatii PSD, care trebuie sa scoata din buzunar minim 50.000 lei, pentru propria campanie, liberalii spun ca fiecare va cheltui dupa posibilitatile si dorinta sa de a invinge. Consilierul judetean Vasile Varga a explicat, in cadrul unei conferinte de presa: "Candidatii PNL nu trebuie sa plateasca nici un fel de suma, fiecare contribuie, se pun banii in comun si se face campanie pentru toti candidatii liberali. Nu a stabilit insa nimeni nici o suma, ca sa candidezi, nu-ti platesti candidatura. Trebuie sa punem la punct o strategie de campanie, sa facem un buget, ca sa stim cam ce bani sint necesari. Nu este o campanie de anvergura celei de la locale, insa nu va fi usoara, asta este cert, pentru ca va fi o chestiune inedita, nu mai candidezi cu partidul in spate, e vorba despre tine, ca persoana".
Intrebat de parere are despre candidatii PSD, asa cum au fost anuntati ei public, Varga a spus ca nu este cazul sa faca aprecieri asupra unor potentiale candidaturi, avind in vedere ca, deocamdata, nimic nu este sigur, nici in tabara liberala, nici in cea a PSD-ului sau a altor partide: "Eu cred ca deocamdata nu sint batuti in cuie candidatii pentru aceste colegii. Eu am vazut, spre exemplu, disputa care exista, in aceasta perioada , intre PSD si PC, la Braila, pe tema candidaturilor. In ceea ce ne priveste, abia in septembrie se vor valida candidatii liberali, atunci se va face o analiza de la centru asupra sanselor fiecaruia dintre noi si exista si posibilitatea sa se faca schimbari de colegii intre noi, ca sa nu mai spun ca sanse inca mai exista si pentru altii, sa ie candidati. La PDL, din cite am vazut, inca isi cauta candidati, unii dintre cei anuntati deja sint puternici, deci nu este cazul sa comentam acum care vor fi candidatii siguri pe un colegiu sau altul. Pe de alta parte, lupta va fi acerba, pentru ca sint sanse mici ca sa iasa parlamentarii din primul tur, fiindca nu este usor sa aduni 50 plus unu la suta din voturi, de la bun inceput, deci se va ajunge la jocul calculatorului".
La rindul sau, candidatul Vasile Datcu a fost de parere ca alegerile parlamentare din acest an trebuie abrodate intr-o maniera cu totul diferita decit cele de pina acum, pentru ca au la baza cu totul si cu totul alte reguli: "Este o campanie cu totul noua si daca nu schimbi maniera de abordare a electoratului, pierzi din start. Este foarte interesanta si sub aspect cultural - in sensul larg al cuvintului - aceasta incercare prin care vom trece, in sensul ca fiecare comunitate, din fiecare colegiu, trebuie abordata altfel, are o cu totul alta structura culturala. Una este comunitatea din centrul orasului si alta cea din Brailita. Daca te duci cu acelasi mesaj in Hipodrom, ca si in Vidin, poti sa-ti iei adio de la mandat. Inainte, partidul aborda problema unitar, erai mot in lista si nu aveai cum sa nu iesi. De data asta, te duci tu, direct, sa iei legatura cu cetateanul. Cum il abordezi pe acesta este marea problema a candidatilor. Doua probleme noi au aparut aici: o data este concurenta intre candidati si a doua oara este capacitatea lor de a se adresa electoratului. Eu, spre exemplu, figuram in Colegiul III: Chercea, Brailita, Vidin, Progresul. Foarte interesant, pentru ca daca eu sint cunoscut, sint ceva mai cunoscut in zona centrala, in zona celor care citesc. Dar nu e nimic batut in cuie, nimic sigur".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii