Mergi la conţinutul principal

Canalul spart de la Albina, repus în funcţiune

• culturile de legume din zonă au putut fi irigate, după câteva zile în care au stat pe uscat • spărtura de mal a apărut la sfârşitul lunii trecute, însă a fost astupată abia marţi după-amiază, pentru că ANIF Brăila nu mai are în dotare utilajele necesare • conducerea instituţiei precizează că taxele pe care le plătesc agricultorii pentru întreţinerea infrastructurii de irigaţii nu ajung la ANIF ci la asociaţiile private ale utilizatorilor de apă din care aceştia fac parte

 

Canalul de irigaţii din zona Albina, care nu a putut fi folosit câteva zile deoarece apăruse o spărtură în mal, a fost repus în funcţiune în după-amiaza zilei de marţi, 11 septembrie, după ce ANIF Brăila a reuşit să facă reparaţiile necesare. Reamintim că lucrările nu au putut fi făcute luni deoarece ANIF nu are în dotare un buldoexcavator şi a trebuit să facă rost de un astfel de utilaj de la o firmă privată. Canalul în cauză alimentează cu apă circa 1000 hectare de culturi agricole, dintre care câteva zeci de hectare sunt cultivate cu legume şi aveau nevoie urgentă de apă. Un legumicultor, supărat că de câteva zile nu poate iriga, ne-a declarat, luni, că ANIF încasează degeaba de la agricultori câte 100 de lei pentru fiecare hectar, pentru că oricum nu asigură o întreţinere corespunzătoare a infrastructurii de irigaţii. Ieri, directorul ANIF Brăila, Vasile Turcitu, a ţinut să precizeze faptul că acei bani nu sunt încasaţi de ANIF ci de asociaţiile utilizatorilor de apă, în care sunt înscrişi agricultorii dintr-un anumit sector, aceste asociaţii având în administrare propriile staţii de pompare pe care trebuie să le întreţină.

În ceea ce priveşte reţeaua de canale de irigaţii din administrarea ANIF, reamintim că directorul Turcitu ne-a informat că aceasta urmează să beneficieze de un amplu program de investiţii, axat pe reabilitare şi modernizare. “E un proiect pentru care s-au alocat de la bugetul de stat 110 milioane de lei. Se vor reabilita 86 km de canale principale şi 20 km canale de distribuire a apei, precum şi opt staţii de pompare. Deocamdată, ne aflăm la faza de licitaţie. Sunt două firme rămase în cursă. Lucrările ar trebui să înceapă chiar de anul acesta”, ne-a declarat directorul Turcitu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro