Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionii României din radioamatorism dialoghează cu elevii de la “Anghel Saligny”

• invitaţii DJST Brăila sunt Marcel Aleca, George Savu şi Remus Vatcu • această nouă acţiune din cadrul proiectului naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” are loc, joi, în sala de sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”

 

Joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 13.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” are loc o nouă acţiune din cadrul proiectului naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, invitaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila fiind campionii din radioamatorism. Mai precis Marcel Aleca, maestru emerit al sportului, George Savu, maestru al sportului şi Remus Vatcu, maestru al sportului. Trei campioni, cu rezultate naţionale şi internaţionale deosebite, care au dus performanţa şi creativitatea tehnică la un nivel extrem de ridicat pentru radioamatorism şi pentru sporturile denumite cândva “tehnico-aplicative”.

“Radioamatorismul reprezintă ceva mai mult decât o extensie a electronicii sau o competiţie de comunicare la distanţă. El este un mijloc prin care se pot însuşi cunoştinţe noi din domenii variate: tehnologie, fizică, meteorologie, limbi străine, etc. şi are o componentă utilitară importantă ce poate salva vieţi în timpul unor calamităţi, când celelalte mijloace de comunicare nu mai funcţionează. Pentru cei care îl practică este un mod de viaţă. Prezenţa acestor invitaţi la un liceu tehnologic de seamă din Brăila poate deschide noi perspective ca această disciplină sportivă să îşi asigure continuitatea la Brăila”, se specifică în comunicatul DJST Brăila.

Organizatorii întâlnirii sunt Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Brăila şi Clubul Sportiv al Radioamatorilor din Judeţul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii