Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionii din radioamatorism s-au întâlnit cu elevii de la “Anghel Saligny”

• Marcel Aleca, George Savu şi Remus Vatcu au fost invitaţii DJST Brăila • acţiunea a avut loc în cadrul proiectului naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”

 

Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” din oraşul nostru a găzduit o nouă acţiune din cadrul proiectului naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, invitaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila fiind trei campioni din radioamatorism, Marcel Aleca, George Savu şi Remus Vatcu, brăileni care au dus performanţa şi creativitatea tehnică la un nivel extrem de ridicat pentru radioamatorism şi pentru sporturile denumite cândva “tehnico-aplicative”.

Maestru emerit al sportului, Marcel Aleca a câştigat, în 1982 o cupă mondială denumită de organizatori, CQ World-Wide WPX Contest, iar 1987 a devenit vicecampion mondial cu echipa de radioamartorism a României.

George Savu este multiplu campion naţional şi medaliat la competiţii internaţionale, performanţe care i-au adus titlul de maestru al sportului. Savu a primit 837 diplome şi distincţii româneşti şi 958 internaţionale.

Remus Vatcu este, de asemenea, maestru al sportului, după o carieră cu titluri naţionale şi medalii pe plan internaţional.

“Radioamatorismul reprezintă ceva mai mult decât o competiţie de comunicare la distanţă, este un mijloc prin care se pot însuşi cunoştinţe noi din domenii variate şi are o componentă utilitară importantă ce poate salva vieţi în timpul unor calamităţi. Pentru cei care îl practică este un mod de viaţă şi sperăm ca această disciplină sportivă să îşi asigure continuitatea la Brăila”, a fost mesajul către elevi al celor trei campioni din radioamatorism.

Organizatorii evenimentului au fost Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăil, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” şi Clubul Sportiv al Radioamatorilor din Judeţul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii