Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionatul Naţional de Autoslalom - ediţia 2020 s-a încheiat

• în etapa a 5-a piloţii de la Hobby Auto Sport Brăila au ocupat poziţii fruntaşe la toate clasele • competiţia a fost organizată şi în 2020 tot de clubul Hobby Auto Sport Brăila • “Aşa cum deja v-am obişnuit - toamna se numără....cupele”, a subliniat Valentin Nemţanu, preşedintele clubului organizator al acestei competiţii naţionale

 

Campionatul Naţional de Autoslalom s-a încheiat odată cu ultima etapă, cea de-a 5-a, în care piloţii de la Hobby Auto Sport Brăila au ocupat poziţii fruntaşe la toate clasele.

“Aşa cum v-am obişnuit - toamna se numără cupele. Clubul nostru, Hobby Auto Sport Brăila este o persoană juridică  nonprofit care se ocupă de organizarea evenimentelor auto naţionale şi promovează piloţii licenţiaţi ai acestei grupări sportive pe plan naţional. Şi, cu simţul măsurii şi al modestiei, avem rezultate de marcă şi în acest an”, a ţinut să sublinieze Valentin Nemţanu, preşedintele clubului Hobby Auto Sport Brăila.

Într-un sezon competiţional lovit de restricţii, de amânări, de  reprogramări, de organizări de competiţii fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, clubul brăilean de automobilism a reuşit, în calitate de organizator, să desfăşoare cele cinci etape cuprinse în calendarul Campionatului Naţional de Autoslalom pe 2020. Cea mai placută dintre ele, în opinia sportivilor, a fost etapa programată pe 9 august în centrul oraşului, rundă despre care am anunţat câştigătorii la vremea respectivă. Şi ultima etapă a fost una cu rezultate foarte bune pentru piloţii clubului organizator. Etapa a 5-a, ultima a Campionatului Naţional de Autoslalom din 2020, a avut loc pe 31 octombrie în cartierul Chercea, mai precis pe strada Cimbrului. A fost, de fapt, finala competiţiei din acest an.

Clasa 2, cea a maşinilor cu o capacitate cilindrică între 1400 şi 1600 cmc a fost câştigată de juniorul Sebastian Scirlet din Bacău, iar locul al doilea i-a revenit brăileanului Daniel Crăciun care a pilotat un VW Polo, sportiv legitimat la Motor Sport Club Brăila. Clasa 3, cea a maşinilor cu o capacitate cilindrică între 1600 şi 2000 cmc a fost câştigată de Valentin Nemţanu, care a pilotat un Opel Corsa C, acesta fiind secondat de Eugen Ercuţă, pe o Dacia propulsată de un motor Renault 1,7. La clasa 4 s-a impus brăileanul Iulian Negrea, pe un Mitshubishi Colt de la Motor Sport Club Brăila, acesta fiind urmat de Andrei Petrescu de la CRG Bucureşti care a pilotat un Seat  Leon.

“Este adevărat că ploaia ne-a afectat o parte a pregătirilor şi a organizării competiţiei. Dar, în ciuda timpului nefavorabil, cu sprijinul autorităţilor locale, Poliţiei rutiere, Poliţiei locale, Jandarmeriei, a celor de la ISU, cu avizul Primăriei Municipiului, am reuşit o organizare minunată şi ne mândrim cu rezultatele piloţilor clubului, aflaţi in  corpore pe podium. Cu poziţiile de pe podiumul de etapă, piloţii clubului Hobby Auto Sport Braila şi anume juniorul Adrian Bosoi la clasa 1, Valentina Ion, la clasa 2, Alexandru Ivan la clasa 3 şi Dana Covalschi la clasa 4 şi-au asigurat un bun “bagaj de puncte” pentru a se putea clasa pe podium în clasamentul general final. Şi vom reveni cu informaţii întrucât avem cu ce ne lăuda. Acum, la final de sezon, sunt  mândru de performanţele realizate de piloţii legitimaţi la clubul nostru, de rezultatele lor şi pentru poziţiile fruntaşe din sezonul actual. Nu pot încă nominaliza aceste poziţii finale, pentru că rezultatele nu au fost încă omologate de către Consiliul federal FRAS. Organizarea etapelor,  dezvoltarea mişcării motorsportului brăilean au fost obiectivele noastre pentru acest sezon şi le-am îndeplinit. Mulţumim ziarului Obiectiv Vocea Brăilei pentru susţinere şi brăilenilor care ne-au încurajat să continuăm şi să confirmăm, cu juniori brăileni pe podium. Aşadar, viitorul sună bine la Brăila pentru automobilism”, ne-a declarat Valentin Nemţanu.
Categorie articol: 

Comentarii