Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionatul Mondial de gimnastică: 532 de sportivi din 80 de ţări

Delegaţia României a ajuns încă de sâmbătă la Tokyo, gimnastele şi gimnaştii derulând deja câteva antrenamente de acomodare cu sala de concurs, dar şi cu fusul orar. Campionatele Mondiale vor debuta vineri, fiind înscrişi oficial 532 de sportivi, din care 288 de băieţi şi 244 de fete, din 80 de ţări. Prima sesiune a concursului va fi cea de calificări feminine, pe echipe şi individual, cu România repartizată în subdiviziunea a 2-a.
CM de gimnastică revine în Japonia după 16 ani. La Sabae, în 1995, echipa feminină a României devenea campioană mondială, în componenţa Simona Amânar, Andreea Cacovean, Gina Gogean, Nadia Hăţăgan, Alexandra Marinescu, Lavinia Miloşovici şi Claudia Presecan.
În 2011, competiţia se va desfăşura la Tokyo Metropolitan Gymnasium, arena cu o capacitate de 6642 de locuri. În 7-8 octombrie vor avea loc calificările la feminin, urmate în 9-10 octombrie de cele similare masculine. Finalele pe echipe vor avea loc în 11 octombrie (feminin) şi 12 octombrie (masculin), fiind urmate de finalele la individual compus (13 octombrie la feminin, 14 octombrie la masculin). În 15-16 octombrie vor avea loc finalele pe aparate.

Obiectivul României este obţinerea a una-două medalii

Componenţa loturilor României, la CM de gimnastică, este următoarea: Ana Porgras, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Daniela Andrei, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Bulimar (rezervă), respectiv Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Andrei Ursache.
Alţi reprezentanţi ai României la CM de la Tokyo sunt arbitrii Dan Grecu, Augustin Pop (masculin), Gabriela Robu, Angela Cacoveanu (feminin), precum şi preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, în calitate de preşedinte al Comisiei Tehnice a FIG şi secretarul general al FRG, Mircea Apolzan, ca membru al Comisiei Tehnice a UEG.
Obiectivul României la CM de la Tokyo este obţinerea a una-două medalii, plus o clasare pe locurile 4-6. Primele opt echipe din clasamentul primei zile de concurs, a calificărilor în finalele CM de la Tokyo, vor obţine şi calificarea la JO de la Londra. De asemenea, toţi medaliaţii se vor califica la Olimpiadă. O a doua sesiune de calificare va avea loc între 5-10 ianuarie, la Londra, la turneul preolimpic.
Categorie articol: 

Comentarii