Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionatul judeţean de şah pentru seniori

Turneul, care se desfăşoară în sistem elveţian, cu nouă runde, este dominat de un grup de patru şahişti foarte tineri de la clubul Orizont 64.
După disputarea primelor cinci runde, primul loc în clasamentul general provizoriu este deţinut de către Daniel Marţian, sportiv pregătit de instructorul Ionel Balcan, care a acumulat maximum de puncte, 5, următoarele trei locuri fiind ocupate de colegii lui de club, Victor Mocanu 4 puncte, Alexandru Neacşu 4 puncte şi Bogdan Căpăţână 31/2 puncte. Pe locul al cincilea se află reprezentantul clubului Egreta, Valeriu Petrof, iar pe al şaselea Ciprian Blănaru de la CSO Ianca, ambii cu câte 31/2 puncte.

Concursul de anul acesta se derulează în condiţii foarte bune asigurate de profesorul Aurel Spiţă, preşedintele clubului Egreta, iar arbitrii turneului sunt Ştefan Gonciar, Ionel Balcan şi Mircea Camburi.

"Este cel mai tânăr campionat judeţean de seniori din ultimii ani pentru că 70% dintre participanţi sunt copii şi juniori, exemplele cele mai elocvente fiind cele ale primilor doi clasaţi care au 16 şi respectiv 12 ani, iar al treilea clasat are 22 de ani. Acest lucru denotă faptul că sportul minţii este unul dintre sporturile preferate de elevii cu vârste fragede", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii