Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionatele Ligii a IV-a şi a V-a se opresc din cauza vremii capricioase

• este decizia luată miercuri dimineaţă de Comitetul Executiv al AJF Brăila • cele două competiţii se vor relua la jumătatea lunii martie 2019 • antrenorii primelor două clasate din Liga a IV-a, Cosmin Necoară şi Costel Roşu, consideră benefică această decizie

 

Miercuri dimineaţă, Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila (AJF) a decis întreruperea meciurilor din campionatele pe care le organizează, mai precis cele din Liga a IV-a şi Liga a V-a, cele două competiţii urmând să se reia la jumătatea lunii martie 2019.

“Din cauza vremii, Comitetul Executiv AJF a decis amânarea partidelor rămase de disputat în acest an, ele urmând să se joace anul viitor. Ca să nu se deterioreze suprafeţele de joc după ploile care au căzut nu se va mai disputa nicun meci din cele două campionate în acest an, competiţiile urmând a se relua anul viitor, cam pe 15-20 martie, în funcţie tot de vreme”, a precizat Mihai Ianoş, secretarul AJF Brăila.

Oprirea Ligii a IV-a a fost benefică pentru că terenurile se pot deteriora, consideră Costel Roşu, antrenorul secund al echipei Victoria Traian. Mai mult, sursa citată a menţionat faptul că deja Victoria Traian înaintase către AJF o propunere de amânare a meciurilor care mai erau programate în acest an.

“Din punctul nostru de vedere este o decizie foarte bună. Noi luasem deja legătura cu echipele pe care urma să le întâlnim, AFC Urleasca şi Viitorul Şuţeşti şi de comun acord am trimis adrese către AJF Brăila pentru amânarea acestor meciuri. Noi ne continuăm însă antrenamentele pe un teren sintetic acoperit, facem trei şedinţe de pregătire pe săptămână până la jumătatea lunii decembrie apoi va urma o vacanţă de cel mult o lună. Iar din 15 ianuarie începem antrenamentele pentru ceea ce a mai rămas de disputat din acest campionat. În această perioadă vom încerca să aducem trei jucători valoroşi pentru a ne întări lotul. Iar meciurile din 2019 le vom disputa la Urleasca deoarece baza sportivă din Traian va intra în renovare”, a precizat Costel Roşu.

Antrenorul echipei Viitorul Ianca, Cosmin Necoară, a fost însă luat prin surprindere de această decizie a AJF Brăila, dar consideră la rândul lui, că este binevenită, în special pentru menajarea suprafeţelor de joc.

“Nu am ştiut de această decizie. Pentru noi cele două meciuri pe care le mai aveam de disputat cu Dunărea Tichileşti şi ACSC Cazasu nu ne-ar fi ridicat probleme deosebite, dar dacă s-a decis oprirea campionatului Ligii a IV-a consider că este bine. Noi vom continua să ne pregătim până la jumătatea lunii decembrie. Suntem în tratative cu câţiva jucători valoroşi, sper ca în vacanţa care va urma să ne întărim în compartimentele în care avem probleme”, a spus la rândul său antrenorul liderului, Cosmin Necoară.
Categorie articol: 

Comentarii