Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie Quilling by Monica: «Şi eu susţin donarea de sânge! Tu?»

• campania de încurajare a donării de sânge începe joi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge • copiii lucrează în atelierele “Quilling by Monica” broşe sub formă de inimioare, simbolul campaniei • mai mult, donatorii de sânge vor putea câştiga un sejur de 2 nopţi la Pensiunea Lacul Zânelor

 

Artiştii din cadrul “Quilling by Monica” au pregătit o nouă campanie, aceea de încurajare a donării de sânge, în contextul în care pragul centrelor sanguine este trecut tot mai rar şi de cât mai puţine persoane. Campania începe astăzi, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. “Motorul” acestui demers sunt copiii din Brăila, care lucrează broşele sub formă de inimioare în atelierele de creaţie ţinute gratuit de “Quilling by Monica”. Iniţiatorii demersului îşi doresc ca aceste inimioare să devină un “must-have” la Brăila, iar donatorii de sânge să le poarte cu mândrie, pentru că ei devin salvatorii semenilor bolnavi.

“Quilling by Monica” a plecat pe acest drum alături de Casa Artemis, sponsor care va achiziţiona de la ONG-ul de quilling pacheţele ce conţin informaţii despre donarea de sânge, un pliant cu reclama Casei şi o inimioară realizată de copii. Ulterior, pacheţelele vor fi distribuite, gratuit, celor ce calcă pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Brăila. De asemenea, pacheţelele se vând şi separat, la preţul de doar 5 lei, iar comenzile se primesc on-line, pe adresa de Facebook a ONG-ului, “Quilling by Monica”. Banii strânşi în urma vânzărilor se reinvestesc în materialele necesare confecţionării inimioarelor, pentru că iniţiatorii şi-au propus să ducă această campanie mulţi ani de acum încolo.

Apoi, campaniei s-a alăturat şi Pensiunea Lacul Zânelor, oferind sejur de 2 nopţi pentru cei care aleg să fie salvatorii semenilor bolnavi. La fiecare final de lună, va exista tragere la sorţi, iar câştigătorul va petrece trei zile frumoase în Plaiul Nucului, la 25 km de Siriu. Prima extragere la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii iulie, iar persoanele care au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila în luna respectivă vor fi înscrise automat pe lista posibililor câştigători. Practic, faci o faptă bună şi te poţi relaxa în Munţii Buzăului. Pensiunea oferă cazarea gratuit. Transportul şi mâncarea nu sunt incluse.

Campania “Şi eu susţin donarea de sânge” debutează joi, 14 iunie, şi va dura o lungă perioadă de timp, cel mai probabil câţiva ani. Nu a fost aleasă întâmplător ziua de joi. În fiecare an, pe 14 iunie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

“Ne dorim ca aceste inimioare să fie purtate de cât mai mulţi brăileni. În acest fel, fiecare demonstrează că este implicat”, au declarat cei de la “Quilling by Monica”, făcând referire la obiectele realizate în quilling şi care se regăsesc în pachetele pregătite de copiii voluntari pentru campanie.

Demersul “Quilling by Monica” vine în contextul în care numărul donatorilor a scăzut dramatic în ultimii ani, iar cererea de sânge din spitale a crescut extraordinar de mult.

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” este partenerul media al campaniei “Şi eu susţin donarea de sânge” şi încurajează astfel brăilenii care îndeplinesc condiţiile donării de sânge să facă o faptă bună pentru oamenii bolnavi din spitale, a căror viaţă depinde de transfuzii.
Categorie articol: 

Comentarii