Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie PNL pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Filiala judeţeană a PNL Brăila a lansat ieri o campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare, intitulată "Ai o singură inimă, respect-o!". După cum a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Minescu, şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Brăila, motivul îl reprezintă faptul că, la ora actuală, România este una din ţările cu cea mai mare incidenţă a bolilor cardiovasculare din Europa.
"Încercăm, prin organizaţia noastră şi mai ales prin tinerii organizaţiei noastre, să punem pe picioare această campanie, «Ai o singură inimă, respect-o!», motivaţia fiind foarte simplă: România este una dintre ţările cu cea mai mare incidenţă a bolii cardiovasculare din Europa. Zona noastră nu este una dintre cele mai ferite din ţară de boala cardiovasculară, iar o strategie de prevenire a bolii cardiovasculare nu există în România", a precizat Minescu.
Campania va consta în amplasarea de corturi medicale în mai multe zone ale oraşului, unde persoanele îşi vor putea măsura tensiunea arterială. De asemenea, liberalii plănuiesc şi organizarea unor crosuri ale "sănătăţii inimii", care se vor adresa tuturor categoriilor de vârstă. "Va fi vorba şi de o amplasare de corturi în care lumea îşi va putea măsura tensiunea arterială. Lucrul ăsta se va desfăşura pe o perioadă mai lungă de timp. Se vor organiza crosuri ale sănătăţii inimii, la care vor fi invitate toate categoriile de vârstă, presupun că se vor organiza pe categorii de vârstă", a mai adăugat Bogdan Minescu, precizând că cei care vor dori să-şi calculeze scorul de risc cardiac o vor putea face accesând următorul site: www.mdcalc.com/framingham-cardiac-risk-score.
Categorie articol: 

Comentarii