Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie electorală şi nu prea pentru referendum

* în linii mari însă, cu toţii spun că se vor axa pe convingerea populaţiei fie că suspendarea lui Băsescu este perfect legală, fie că ea încalcă legea

Deşi mai sunt doar 19 zile până la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, politicienii brăileni încă nu au demarat clar campania electorală, fie pro Băsescu, fie contra. Ei spun că în zilele următoare se vor decide cum anume vor acţiona, până acum fiind schiţat planul de atac, în ambele tabere, dar în linii mari.
Astfel, aşa cum ne-a declarat preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, campania electorală pentru referendum va fi una de promovare a unor idei, mai precis, se vor strădui să aducă în atenţia opiniei publice toate derapajele preşedintelui suspendat: "Vom explica populaţiei motivele pentru care trebuie să înceteze mandatul lui Traian Băsescu. Vom prezenta toate derapajele acestuia, toate abuzurile pe care le-a făcut. Pentru asta vom folosi toate mijloacelele normale de campanie, adică afişaj, conferinţe de presă, fluturaşi... Va fi o campanie normală, doar că nu vom promova oameni, vom promova idei".
La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD Brăila, Doru Damian, a precizat că detalii despre campanie vor fi date de abia după ce liderii locali ai organizaţiei vor stabili şi se vor pune de acord asupra modului de abordare a campaniei: "Tot ce pot să vă zic e că va fi o campanie normală, în care vom explica de ce a fost nevoie de suspendarea preşedintelui ţării şi a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor. Lumea trebuie să înţeleagă că toate aceste măsuri au un caracter constituţional şi nu s-a făcut nimic fără respectarea legii."
De partea cealaltă a baricadei, şeful de campaniei al PDL Brăila, Silviu Radu, ne-a declarat că se va face o campanie om la om, în care cetăţenii vor fi informaţi cu privire la abuzurile făcute de USL: "Lumea trebuie să fie conştientă că s-a încălcat Constituţia şi legile acestei ţări. Campania va fi una de om la om, vor fi organizate şi 3 mitiguri importante în ţară, şi vom folosi toate mijloacele pentru ca oamenii să conştientizeze cât e de important să vină la vot, în număr mare şi să pună capăt abuzurilor USL. Oamenii trebuie să conştientizeze că s-au încălcat principiile statului de drept şi că trebuie să se prezinte la vot".
La rândul său, reprezentantul partidului Noua Republică, filiala Brăila, Florin Drăgan, ne-a declarat că se va alătura campaniei derulate de PDL, dar că încă nu s-a stabilit nimic: "Încă nu am avut o întâlnire cu PDL pe plan local pentru a se stabili ce vom face, dar vom avea zilele următoare. Ce pot să spun este că vom merge în campanie alături de ei şi de restul organizaţiilor şi şcolilor de gândire care îl sprijină pe Traian Băsescu. Vom participa şi la cele trei mitinguri din ţară. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca această campanie să aibă efectul dorit şi Traian Băsescu să rămână în continuare preşedintele românilor".

 
Categorie articol: 

Comentarii