Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie ecologică cu premii în magazinele JYSK din Brăila

• brăilenii care duc electronice uzate sau baterii descărcate la JYSK primesc în schimb anumite produse noi • campania organizată de ECOTIC şi ECOTIC BAT, în parteneriat cu JYSK România, se derulează în perioada septembrie - decembrie şi are drept scop promovarea acţiunilor de reciclare

 

Asociaţiile ecologice ECOTIC şi ECOTIC BAT, în parteneriat cu JYSK România, au dat startul, pe 1 septembrie, unui proiect de conştientizare asupra predării corecte a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA). Brăilenii care au astfel de dispozitive acasă le pot preda la unul dintre cele două magazine JYSK din municipiu, iar în schimb vor primi produse noi, cum ar fi becuri, prosoape sau baterii.

Campania se va desfăşura în toate magazine JYSK de pe teritoriul României până pe 31 decembrie. Astfel, clienţii JYSK care vor preda un număr de 5/ 10 deşeuri de baterii şi acumulatori sau 5/ 10 echipamente electrice şi electronice uzate vor fi premiaţi pe loc cu articole de uz casnic, baterii sau jucării. 

După cum precizează iniţiatorii acestui proiect, obiectivul campaniei este, pe de o parte, de a informa şi conştientiza clienţii cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori şi, pe de altă parte, de a dezvolta o atitudine responsabilă faţă de deşeuri, în special faţă de DEEE-uri şi DBA-uri.

„Deşeurile de echipamente electrice şi electronice sau bateriile uzate nu îşi mai servesc scopul în gospodărie, astfel că, dacă aduceţi DEEE-uri mici, spre exemplu încărcătoare, becuri cu led, lămpi, periute de dinti electrice, fiare de calcat, receivere, camere foto etc. dar şi baterii, acumulatori sau baterii de laptop la oricare din magazinele JYSK participante în campanie, acestea vă vor fi preschimbate cu baterii noi, role scame, becuri, prosoape sau jucării”, declară Diana Trifu, responsabil comunicare ECOTIC.

La rândul său, Alex Bratu, Country Manager JYSK România şi Bulgaria, precizează: “Încercăm să minimizăm impactul nostru asupra mediului, prin politici responsabile şi prin folosirea unor materiale sustenabile. Reciclarea face parte din eforturile noastre de a acţiona responsabil, iar în toamna aceasta vom încerca să facem cunoscută importanţa reciclării şi să facilităm reciclarea produselor electronice şi a bateriilor, atât în rândul clienţilor noştri, cât şi în rândul angajaţilor”.

România, în calitate de ţară membră a UE, are obligaţia să atingă o ţintă de colectare de 45% a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC si ECOTIC BAT, alături de producători, continuă eforturile de conştientizare în rândul populaţiei.
Categorie articol: 

Comentarii