Mergi la conţinutul principal

Campanie de educatie sexuala pentru populatia defavorizata

Biroul de Promovare a Sanatatii din cadrul Autoritatii Judetene de Sanatate Publica, in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala, DGASPC, Filiala de Cruce Rosie, Fundatia Lumina si alte organizatii nonguvernamentale din Braila desfasoara, in perioada august - octombrie 2006, campania de informare a populatiei. Activitatile se adreseaza in special persoanelor defavorizate si vor include sesiuni de informare si educare in cartierele municipiului, caravane in Vidin, Pisc, Chercea, Lacul - Dulce, Radu Negru, cit si un Tirg al Sanatatii, care va avea loc pe 15 august, pe faleza Dunarii.
Potrivit studiului "Sanatatea Reproducerii in Romania 2004", exista inca multe femei care au nevoie de servicii de educatie sexuala, indeosebi de planificare familiala. Aceste servicii exista, dar este necesar ca femeile sa fie informate despre posibilitatea accesarii lor si a optiunilor care li se ofera in cadrul acestora. Nevoia inca neacoperita pentru servicii de planificare familiala a persoanelor aflate in cuplu este de 40% in cazul femeilor si 37% in cazul barbatilor. Mai mult, rata avorturilor inregistrate la femeile sarace si cu un nivel de educatie scazut este de doua ori mai mare decit rata avorturilor inregistrate la celelalte categorii de femei, sustin specialistii.
Pentru a acoperi aceste nevoi, cele mai importante institutii si organizatii din orasul Braila cu atributii socio-medicale au elaborat si vor implementa in parteneriat o campanie prin care femeile care au dreptul la contraceptive gratuite sa cunoasca serviciile de planificare familiala unde se pot adresa. Aceste femei sint: somere, eleve si studente, persoane care fac parte din familii care beneficiaza de ajutor social, persoane cu domiciliul stabil in mediul rural, femei care fac un avort, la cerere, intr-o unitate sanitara publica, alte persoane fara venituri care prezinta dovezi in acest sens.
Campania se desfasoara in cadrul Initiativei pentru Sanatatea Familiei din Romania, parteneriat dintre Ministerul Sanatatii Publice si Guvernul SUA prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), iar ISFR este coordonat de catre Institutul de Cercetare si Formare JSI, avind ca principali parteneri Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) si Population Service International (PSI), iar finantarea provine din partea Guvernului Statelor Unite prin intermediul USAID.
"In Braila, cabinetele de planificare familiala se afla in Policlinica Spitalului de Obstetrica - Ginecologie, la parter, cu intrare prin strada Plevnei si in Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta pe soseaua Buzaului, la etajul unu", ne-a informat dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro