Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie antidiscriminare pentru romi

Miercuri, 10 decembrie, de "Ziua Drepturilor Omului", a fost lansata campania intitulata "Stop discriminarea! Discriminarea poate ucide vise!". Campania este initiata de consiliul director al Partidei Romilor "Pro-Europa" - sucursala Braila, format din Gina Anton - presedinte, Serban Octavian - presedinte executiv, Laura Vlad - secretar executiv, Nicu Anton - presedinte municipiu si Nelu Matei, Lenuta Petrache si Constantin Melana, vicepresedinti.
Pentru a stopa discriminarea, consiliul director al Partidei Romilor "Pro-Europa" s-a deplasat in mai multe comunitati de romi si le-a vorbit acestora despre drepturile pe care le au. De asemenea, au impartit pliante si materiale informative din partea Organizatiei "Romani Criss - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii", organizatie care apara si promoveaza drepturile romilor.
"Campania va dura un an. In tot acest timp vom avea actiuni in toate comunitatile de romi, in licee si scoli cu scopul de a elimina fenomenul de discriminare. In aceasta campanie ii vom avea alaturi pe reprezentantii Organizatiei "Romani Criss" si un reprezentant al romilor din Consiliul National pentru Combaterea discriminarii. Am initiat aceasta campanie in urma unui incident neplacut pe care l-am avut chiar eu. In ultimul an am mers foarte mult prin comunitatile de romi din judet si am constatat ca oamenii nu-si cunosc nici macar cele mai elementare drepturi, crezind ca daca obtin ceva li se face un favor si nu ca ar fi un drept legal. De asemenea, discutind si cu liceenii romi, am constatat ca nici macar in educatie lucrurile nu sint roz. Sint constienta ca nu o sa dispara niciodata discriminarea, dar macar vom incerca prin actiunile noastre sa diminuam acest fenomen", ne-a spus Gina Anton.
Urmatoarea actiune va avea loc pe 18 decembrie, atunci cind se sarbatoreste "Ziua Minoritatilor din Romania".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii