Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania gratuită de depistare a riscului de osteoporoză începe de luni

* astfel, în perioada 28 - 30 octombrie, brăilenii pot beneficia de testări gratuite în cadrul Farmaciei Myosotis 89, pentru depistarea celei mai frecvente boli metabolice osoase din lume

 

 

După cum v-am mai informat, o nouă campanie gratuită de prevenţie a osteoporozei are loc la Brăila, la finele lunii octombrie! Astfel, reamintim că acţiunea se va desfăşura începând de luni, 28 octombrie, şi va continua până miercuri, 30 octombrie, în intervalul orar 9.00-17.00, în Farmacia Myosotis 89, situată pe Str. 1 Decembrie 1918, nr. 71 ( vis-a-vis de Covrigăria Bulevard sau chiar lângă Magazinul Eurostil) Testarea se va face cu ajutorul unui aparat care va evalua pacienţii în vederea depistării riscului de osteoporoză, utilizând ultrasonografia calcaneană. Ce înseamnă asta mai exact? Practic, este vorba despre o ecografie care nu pune diagnosticul de osteoporoză, ci încadrează persoanele testate în categoria de risc (mic, mediu sau mare) pe baza parametrilor furnizaţi în urma trecerii undei prin os. Şi, pentru a exclude orice urmă de îndoială, specialiştii ne asigură că este vorba despre o investigaţie rapidă de doar 15 secunde, care se face la nivelul calcaneului, fără riscuri de expunere la radiaţii.

Osteoporoza este, potrivit medicilor, o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii ţesutului osos, iar asta nu face decât să crească fragilitatea osului şi, implicit, riscul la fracturi. Este o boală care se instalează lent şi, de cele mai multe ori, fără semnale până la prima fractură, care, în majoritatea cazurilor, afectează coloana vertebrală, şoldul sau radiusul distal, adică zona antebraţului. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică. De asemenea, statisticile medicilor mai arată că la nivel mondial în jur de 200 de milioane de persoane sunt afectate de osteoporoză.

Foarte mulţi brăileni s-au arătat interesaţi de această campaniei, după cum o dovedeşte numărul mare de accesări a articolului publicat pe site-ul cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei" în urmă cu câteva zile. Mulţi au întrebat, la secţiunea "Comentarii", dacă este nevoie de programare. Organizatorii campaniei ne-au transmis să nu este necesară programarea, testarea făcându-se în ordinea sosirii celor interesaţi, iar timpul de aşteptare fiind de doar câteva minute. Pentru mai multe informaţii legate de campania gratuită pentru depistarea riscului de osteoporoză de la Brăila este disponibil numărul de telefon: 0339401120.

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii