Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania "Galațiul Dăruiește De Centenar"! Comunitățile locale refac Drumul Unirii donând în drum spre Alba Iulia!

* în drum spre Alba Iulia, o caravană cu donații a oprit și la Brăila

O caravană filantropică, pornită din Galați cu destinația Alba Iulia a oprit astăzi, 30 noiembrie și în județul nostru, pentru a lăsa mai multe pachete cu donații la centrul social Fundația Lumina.
Caravana "Galațiul Dăruiește De Centenar" este inițiată de comunitatea RO100 Curățăm Galațiul și sprijinită de RO100 Brăila Noastră, în urma unei campanii de colectare de bunuri organizată în Galați care a depășit orice așteptări: peste o mie de oameni au donat aproximativ 10 tone de haine, jucării și alimente, în doar două zile!
200 de saci de donații au fost încărcați în camionul care se îndreaptă acum spre Alba Iulia. În cei aproape 600 de kilometri ai traseului, caravana filantropică se va opri în 11 centre sociale din județele Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu și Alba Iulia unde sunt asteptati de reprezentanții locali ai Platformei Romania100.
Prin caravana "Galațiul Dăruiește De Centenar", comunitățile RO100 și-au propus să sărbătorească, într-un fel aparte, Ziua Marii Uniri. Drumul către Alba Iulia, de acum 100 de ani, este refăcut azi, dar nu oricum, ci ducând mesajul generozității și al implicării în comunitate. Caravana îi va lega simbolic pe toți gălățenii cu suflet mare de sutele de români aflați în nevoie, la care vor ajunge donațiile.

Asta, credem noi, înseamnă a sărbători IMPREUNĂ Centenarul!
La mulți ani, România!
La mulți ani, România Împreună!

Platforma Romania100 reunește la nivel național peste 100 de comunități locale, incubatoare de implicare civică, al căror obiectiv este de a determina și menține o implicare cetățenească amplă.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii