Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania agricolă de primăvară a început cu aceleaşi vechi probleme

Sursa citată a punctat că au fost, totuşi, înregistrate până la data raportării mici întârzieri, însă doar în zonele unde au fost precipitaţii abundente şi că "handicapul" a fost rapid recuperat.

Potrivit informării DADR Brăila, în această primăvară arăturile au fost executate pe o suprafaţă de 202.500 ha reprezentând 86% din totalul suprafeţei programate a se însămânţa în această campanie. Din situaţia prezentată rezultă şi că din programarea de 71.878 ha în cazul culturii de floarea-soarelui, până la această dată, au fost finalizate însămânţările pentru aproximativ 15.300 ha, în timp ce la porumb din planificarea de peste 85.000 ha s-a realizat doar 3.180 ha. În ce priveşte înfiinţarea culturii de soia, la nivelul judeţului nostru au fost programate pentru lucrări specifice aproximativ 14.000 ha, din care s-au finalizat până acum 3.120 ha. Per total, pe toate tipurile de culturi, suprafaţa însămânţată este de circa 33.900 ha comparativ cu planificarea de 227.552 ha.
La capitolul probleme întâmpinate, Cişmaş s-a plâns de lipsa subvenţiilor pentru activitatea de irigaţii, lipsa legislaţiei privind calamitarea culturilor, reticenţa producătorilor agricoli din judeţ la constituirea formelor asociative, nivelul ridicat al dobânzilor bancare la creditare, lipsa unei pieţe de gros pentru producătorii de legume, precum şi de lipsa spaţiilor de depozitare pentru legume şi fructe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii