Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania «Un Înger de Crăciun», ediţia a II-a: ATENŢIE! Lucrurile second-hand vor fi refuzate!

• din cauza unor experienţe neplăcute întâlnite şi în prima ediţie a campaniei, dar şi zilele trecute, am luat decizia de a verifica toate cadourile primite la redacţie • spre exemplu, ieri, nişte ursuleţi din pluş deterioraţi ne-au trezit suspiciuni şi am verificat întregul pachet • aşa am ajuns să găsim printre câteva lucruri noi, haine vechi, scămoşate şi murdare • pachetul a fost refuzat, iar scrisoarea oferită altui “înger” ce a înţeles exact scopul campaniei

 

Campania “Un Înger de Crăciun” a trecut la o altă etapă, aceea a colectării cadourilor, iar primele daruri deja au sosit la sediul redacţiei. În schimbul generozităţii lor, “îngerii” au fost răsplătiţi cu diplome de recunoştinţă, din partea cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Asociaţiei “Pentru Adevăr”. Cutii frumos ambalate, în care cu siguranţă oamenii au pus şi gânduri bune pentru micuţii destinatari, aşteaptă să fie dăruite. În această săptămână, vom continua să primim cadourile de la “îngeri”, la sediul din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, până vineri, între orele 10.00-17.00, iar sâmbătă în intervalul orar 14.00-18.00. Aşa cum se cuvine, copiii care au scris scrisori vor participa la o mini-serbare pe 19 decembrie, la Palatul Lyra, începând cu ora 14.00. Moş Crăciun va veni personal să împartă cadourile micuţilor mai puţin norocoşi.

De aceea, reamintim că darurile trebuie neapărat să fie NOI! Lucrurile second-hand vor fi refuzate, deoarece Moş Crăciun nu aduce haine purtate sau jucării deteriorate. Nu acceptăm sub nicio formă ca acei copii să primească dezamăgire în loc de fericire, când în locul unei haine călduroase să găsească pulovere vechi, murdare, ori în locul unor jucării frumoase să primească maşinuţe fără roţi, păpuşi fără mâini şi alte defecte! E suficient că acei micuţi nu se pot bucura de o viaţă fără griji, iar părinţii lor fac eforturi pentru a-i trimite zi de zi la şcoală, pentru un viitor mai bun. Haideţi să nu ne batem joc de nişte suflete încercate. Facem această precizare, deoarece am avut “surpriza” neplăcută să constatăm că printre cadourile ce îi erau destinate unui copil au fost strecurate şi lucruri vechi. Nu ne-am dorit niciodată să facem pe “detectivii” şi să desfacem cadourile, însă, ieri, am primit la redacţie două pungi mari în care se aflau câteva haine frumos ambalate în hârtie de cadou. Numai că doi ursuleţi mici din pluş ne-au trezit suspiciuni, deoarece erau vizibil deterioraţi. Ne-am făcut curaj şi am desfăcut cadourile, rămânând profund dezamăgiţi când am constatat că în afară de o geacă nouă şi încălţăminte nouă, restul articolelor vestimentare erau folosite, scămoşate, pline de păr...Nu vrem să ne imaginăm cum ar fi fost dacă nu am fi verificat pachetul! Lansăm încă o dată mesajul că această campanie nu este destinată celor care vor să scape de vechiturile de prin casă! Nu vă folosiţi de speranţele unor copii necăjiţi pentru a face curăţenie de Sărbători, printre haine şi jucării! Culmea, scrisoarea respectivă a fost asumată de soţia unui fost director al unei instituţii publice din municipiu. Şi anul trecut, la prima ediţie, am avut aceeaşi surpriză neplăcută din partea unui politician brăilean, dar şi de la nişte românce din străinătate.

Măsura de precauţie identificată de echipa noastră pentru a evita astfel de situaţii extrem de urâte este să verificăm fiecare pachet. De aceea, vă rugăm să nu ambalaţi cadourile în cutii, ci să le aduceţi în pungi pentru a putea fi verificate repede şi fără a deteriora ambalajele pe care dumneavoastră aţi cheltuit nişte bănuţi. Ulterior, darurile vor fi puse în cutii, cu eticheta campaniei. Vă asigurăm că produsele cumpărate de dumneavoastră vor ajunge la destinatari. Singura “modificare” ce ar putea fi adusă pachetelor ar fi una bună, anume suplimentarea cu dulciuri şi/sau jucării, achiziţionate din banii donaţi la redacţie şi în contul Asociaţiei “Pentru Adevăr”.

De asemenea, încă se primesc donaţii la redacţie şi în contul RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

Împreună ne dorim să-l aducem pe Moş Crăciun în casele şi sufletele copiilor mai puţin norocoşi. Avem acelaşi scop, aşa că haideţi să ne mobilizăm exemplar şi să cumpărăm cadouri ca pentru propriii copii şi nepoţi.
Categorie articol: 

Comentarii