Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania «Fără Penali» a ajuns la termenul limită pentru strângerea semnăturilor

• ieri, la ora 15:00, când s-a “strigat stop” strângerii semnăturilor, la nivel naţional fuseseră procesate deja 935.894, dintre care 7.634 de la Brăila • Cătălin Stancu, preşedintele USR-iştilor brăileni, a făcut un apel către cetăţenii care mai au liste nepredate, să îi contacteze pentru a le preda ulterior la Bucureşti

 

Numărătoarea inversă pentru strângerea de semnături în cazul iniţiativei “Fără Penali în funcţii publice” a ajuns la final, ieri, la ora 15:00. Potrivit site-ului farapenaliinfunctiipublice.ro la acel moment erau 935.894 de semnături strânse şi procesate la nivel naţional, dintre care 7.634 pe Brăila. Preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu, a anunţat că a reuşit să trimită încă 630 de semnături strânse în perioada 14 - 20 august la Brăila, care s-au adăugat celorlalte deja procesate. Chiar şi aşa, acesta a dorit să facă un apel public la adresa cetăţenilor care încă mai au liste completate, dar pe care nu le-au trimis până ieri, că o mai pot face dacă îi contactează pe USR-iştii brăileni la numărul 0744.990.000, astfel încât o echipă să le preia şi să le expedieze la Centru. 

“Până pe data de 30 august va trebui să fie puse în ordine, verificate, îndosariate şi trimise către primăriile din ţară pentru validare. Şi timpul este destul de scurt. Cei de la farapenaliinfunctiipublice.ro sunt supraaglomeraţi. Vom face tot posibilul să ajutăm colegii de la Bucureşti. Chiar dacă vin cu întârziere semnăturile, o să le predăm şi vor intra în circuit. Oamenii să facă un efort, să sune, că nu o fac degeaba. Vom merge cu ele şi le vom preda mai departe”, a declarat Stancu. Precizăm că semnăturile adunate până acum vor continua să fie procesate de către reprezentanţii “Fără Penali” şi vor fi afişate mai departe pe site-ul oficial. Ţinta iniţială a fost de 500.000 de semnături la nivel naţional, însă acum reprezentanţii “Fără Penali” au anunţat că speră să ajungă la 1 milion, fiind extrem de aproape.

Reamintim că, la cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” s-au strâns 175 de semnături în aproape o lună de zile de când ziarul s-a alăturat eforturilor celor care susţin iniţiativa cetăţenească “Fără Penali în Funcţii Publice”. Semnăturile (169 pe Municipiu, câte una pentru comunele Traian, Bordei Verde, Cazasu şi Şuţeşti, o alta pentru judeţul Galaţi şi una pentru Bucureşti, Sector 2) au fost predate, pe 13 august, preşedintelui USR Brăila, Cătălin Stancu, care le-a dus la rândul său la centrul farapenaliinfunctiipublice.ro.
Categorie articol: 

Comentarii