Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania «Din inimă pentru o inimă». Crina Gurău a primit şansa la o nouă viaţă

Crina Gurău, în vârsta 44 de ani, a fost operată pe 16 mai la spitalul Monza din capitală şi a primit şansa la o nouă viaţă, graţie oamenilor cu suflet, care au sprijinit-o financiar şi a echipei de specialişti în chirurgie cardiovasculară, condusă de dr. Alexandru Vasilescu.
Femeia, care locuieşte în satul Vultureni, comuna Cireşu, trăia din anul 2013 cu o tumoră fixată chiar pe inimă. Din acel an, Crina a început să aibă scăderi bruşte de tensiune şi dureri în piept, aşa că s-a dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru investigaţii medicale. De aici, i s-a dat un tratament şi o trimitere la un spital din Bucureşti, unde medicii i-au descoperit tumora. Aceştia au operat-o imediat, însă tot ce au putut face a fost să-i monteze o plasă în jurul tumorii, pentru ca aceasta să nu se mărească, întrucât, în spitalele de stat nu există aparatură performantă, iar intervenţia de extirpare era una extrem de complicată.
Un an mai târziu, în 2014, durerile din zona pieptului s-au amplificat şi femeia a ajuns din nou la Spitalul Judeţean din Brăila. Aici, medicii i-au spus că tumora s-a mărit şi trebuie operată de urgenţă, altfel riscă să îşi piardă viaţa. Medicul care s-a ocupat de cazul ei i-a spus că operaţia salvatoare poate fi făcută doar la un spital privat, Spitalul Monza din Bucureşti, intervenţia chirurgicală costând 35.000 lei. Casa de Asigurări de Sănătate nu a putut deconta nimic din această sumă, fiind vorba despre un spital privat.
Medicii de la "Monza" au diagnosticat-o pe Crina cu "tumoră pericardică gigantă cu compresie severă asupra ventriculului drept, insuficienţă cardiacă congestivă clasa III - IV NYHA şi insuficienţă tricuspidiană severă".
De când a aflat costurile operaţiei, Crina şi familia sa au încercat prin toate mijlocale să facă rost de bani, apelând la oricine ar fi putut contribui cu o mică sumă, reuşind să strângă 4.000 lei. Pe lângă donaţiile făcute de vecini, prieteni, rude sau persoane necunoscute care au vrut să ofere un ajutor bănesc, socrul Crinei a reuşit să vândă un teren de 1,5 h şi să facă rost de 18.000 lei. Cu o săptămână înainte de intervenţia chirurgicală, familia Crinei s-a împrumutat de 11.000 lei de la cunoscuţi pentru a putea să strângă aproape în întregime banii necesari. În ziua când era programată operaţia, pe 16 mai, o societate comercială care îşi desfăşoară activitatea în zona comunei a donat restul de 3.000 lei, completând astfel totalul de 35.000 lei. Inclusiv, pe adresa redacţiei Obiectiv oamenii au putut face donaţii, toate fondurile adunate fiind depuse în contul Crinei Gurău.

Cazul Crinei Gurău are un deznodământ fericit

Crina are acum o inimă sănătoasă. Intervenţia chirurgicală s-a făcut la timp, pe 16 mai cum era programată, Crina aflându-se acum în recuperare. Dr. Alexandru Vasilescu, chirurg cardiovascular în cadrul Spitalului Monza, împreună cu echipa sa, au extirpat tumora, Crina fiind acum în stare stabilă. Operaţia a fost una complicată şi a durat cinci ore. Femeia trebuie ţinută sub observaţie încă o săptămână, iar dacă starea ei evoluează bine se va putea întoarce acasă, unde o aşteaptă cu nerăbdare soţul şi cei doi copii ai lor.
"Mulţumesc din suflet tuturor celor care m-aţi ajutat, mulţumesc medicilor, nu am cuvinte să vă spun cât de recunoscătoarea vă sunt. Vă doresc multă sănătate", ne-a spus femeia plângând.
În continuare, Crina are nevoie de bani pentru tratament, dar şi pentru a restitui sumele luate cu împrumut pentru efectuarea la timp a operaţiei.
Donaţii se pot face în continuare la sediul redacţiei "Obiectiv - Vocea Brailei", strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 17.00. De asemenea, există un cont bancar deschis pe numele Gurău Crina, în care puteţi face donaţii:
RO31CECEBR1308RON0769355 (cont deschis la CEC Bank)

Mulţumim tuturor care au readus zâmbetele în casa familiei Gurău, tuturor care au donat din inimă pentru o inimă!
Categorie articol: 

Comentarii