Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania «Citostatice pentru Cristi». Astăzi, la Troiţă, la ora 16!

Şi ieri, în ultima zi în care s-au făcut donaţii la sediul cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei" în campania umanitară "Citostatice pentru Cristi", s-au prezentat la redacţie 13 persoane, strângându-se suma de 1.730 lei. De luni, când am declanşat campania, brăilenii au donat la sediul nostru 4.442 lei şi 300 euro, iar în cele două conturi bancare deschise pe numele tatălui lui Cristian s-au adunat 8.764,8 lei. Per total, în urma demersului umanitar al ziarului "Obiectiv", s-au strâns 3.271,89 euro, la cursul BNR din 20 noiembrie 2015.
Vineri, încă de la ora 10.00, brăilenii au călcat pragul redacţiei noastre, vrând să-l ajute pe Cristian Filip, elevul model al Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius". Elena Cortez a donat 80 lei, Claudiu Dinicu 50 lei, iar alte două persoane care nu au dorit să-şi dezvăluie identitatea au dat 50 lei şi, respectiv 100 lei. Două cadre didactice au donat împreună 150 lei, spunându-ne că şi-au îndemnat elevii să vină, sâmbătă, la un "suc" pentru Cristi - acţiune organizată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" -, în faţa Prefecturii. Şi doamna Beatrice, aşa cum s-a recomandat, a dat 50 lei şi i-a transmis adolescentului să lupte pentru viaţă, să ştie că foarte mulţi oameni îi sunt alături şi se gândesc la el şi la părinţii lui.
O altă donaţie consistentă a venit din partea colectivului clasei a II-a a Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius", banii fiind strânşi prin Asociaţia Părinţilor. Una dintre mămici s-a prezentat la redacţie, dând suma de 520 lei.

Peste 3.000 euro strânşi în campania umanitară a ziarului "Obiectiv - Vocea Brăilei"

Tot ieri, a venit la sediul "Obiectiv" tatăl lui Cristian, Nicolae Filip, care ne-a adus veşti noi despre băiat. Adolescentul se simte mai bine, este foarte optimist şi a urmat două şedinţe de chimioterapie, începând-o şi pe cea de radioterapie. Mai are de făcut încă 16 şedinte de chimioterapie până la finalul anului viitor. De asemenea, ne-a spus că băiatul a fost foarte emoţionat să vadă că atâţia oameni i-au sărit în ajutor şi abia aşteaptă să se facă bine şi să poată ieşi, în adevăratul sens al cuvântului, la un suc cu toţi cei care l-au ajutat. Cu această ocazie, i-am înmânat tatălui donaţiile făcute de la începutul campaniei umanitare, adică 3.712 lei şi 300 euro. Avea ochii în lacrimi, pentru că nu se aştepta ca brăilenii să fie atât de receptivi şi să-i ajute copilul.
Oamenii au continuat să vină la redacţie până la închiderea ediţiei, ora 17.00. Roxana Omeţeanu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", a fost sensibilizată de povestea lui Cristi şi a dorit să-l ajute cu suma de 80 lei. Alte patru persoane, care au dorit să-şi păstreze anonimatul au donat 200 lei, 50 lei, 200 lei şi, respectiv, 200 lei. Per total, 730 lei.
Cei care au vrut să-l ajute pe Cristi au făcut donaţii şi în cele două conturi bancare deschise pe numele tatălui, Nicolae Filip. De la începutul campaniei noastre, în contul CEC s-au strâns 1.250 lei, cea mai mare donaţie fiind în valoare de 700 lei, de la o persoană fizică. În contul de la Raiffeisen au fost făcute 21 de donaţii, în cuantum de 7.514,8, cele mai mari ca valoare fiind 1.600 lei - o persoană din Constanţa şi 1.500 lei - brăileanul I.M.
În total, donaţiile bancare au fost în valoare de 8.764,8 lei, adică 1.972,55 euro, la cursul BNR de vineri. Adunând cu sumele strânse la sediul ziarului "Obiectiv - Vocea Brăilei", oamenii l-au ajutat pe Cristi cu 3.271,89 euro.
Pentru cei care încă nu-i cunosc povestea lui Cristi, adolescentul se află acum într-o clinică din Istanbul (Turcia), "Aci Badem", unde urmează un tratament cu citostatice, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu aproximativ o săptămână, operaţie ce i-a salvat viaţa, în timp ce medicii români îi furau şi ultima speranţă la viaţă.

Azi ieşim la un "suc" pentru Cristi!

Nu uitaţi că astăzi vă aşteptăm la "un suc" pentru Cristi, la Troiţă, la ora 16.00! Noi ne donăm banii de suc pentru acest caz umanitar, iar cine vrea să ne urmeze exemplul e binevenit printre noi! Pe platoul din faţa Primăriei vom amplasa o urnă în care vor fi introduşi banii. Tatăl adolescentului a promis că va fi acolo pentru a le mulţumi personal celor ce-i ajută copilul să se facă bine.
Vă reamintim că am lansat un apel către toţi brăilenii, în special către adolescenţi, un apel denumit generic: "Un «SUC» pentru Cristi". Am mers pe ideea că mulţi dintre noi ieşim la un suc în weekend, un suc costând circa 4,5 lei, adică aproximativ 1 euro. Dacă fiecare dintre noi ar renunţa, astăzi, la un suc şi banii - adică 4,5 lei - i-am dona pentru Cristi, în doar câteva ore am reuşi să strângem suma necesară achitării citostaticelor. Haideţi să fim, azi, prietenii lui Cristi şi să-i oferim "UN SUC"! Haideţi să ne întâlnim azi, la ora 16.00, pe platoul din faţa Primăriei, la Troiţă! Cristi are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.
Pentru cei care nu pot veni şi care doresc să sprijine în continuare familia Filip, conturile bancare pe numele Nicolae Filip rămân deschise:
- RO74RZBR0000060015758942 - la Raiffeisen Bank
- RO18CECEC001946229018440 - la CEC
Pe site-ul www.obiectivbr.ro noi vom încărca în timp real informaţii, imagini şi filmuleţe de la întâlnirea de azi. Toate detaliile se vor regăsi şi în ediţia print a ziarului de luni.

 
Categorie articol: 

Comentarii