Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Camera de Comerţ Brăila, bilanţ bun pe anul trecut

• instituţia a înregistrat excedent financiar dar şi o creştere a numărului de membri • în cadrul Adunării Generale, care s-a întrunit joi, 11 aprilie, s-a stabilit programul de activitate pentru anul în curs • ca element de noutate este organizarea unui târg dedicat produselor fabricate în Brăila, pentru promovarea industriei locale

 

Adunarea Generală a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila s-a întrunit, joi, 11 aprilie, pentru bilanţul pe anul de anul trecut şi planificarea activităţii pentru anul în curs. Concluzia şedinţei a fost că 2018 a fost un an cu rezultate bune, CCIA Brăila ieşind “pe plus” atât din punctul de vedere al numărului de membri - înregistrându-se o creştere cu 5%, numărul agenţilor economici care au aderat la această structură reprezentativă ajungând la 180 -, cât şi din punct de vedere financiar, excedentul înregistrat fiind mai mare decât în anul precedent. “Activităţile din 2018 au decurs conform planificării iniţiale, organizându-se atât seminarii şi cursuri de formare profesională cât şi târguri şi expoziţii de tradiţie la Brăila. Vorbim aici despre Salonul Auto Pro, dar şi de Târgul de Agricultură, însă au fost şi evenimente organizate în premieră, precum Târgul de Vinuri sau Târgul Apicol, în cadrul căruia a fost promovat consumul de miere. Totodată, pe parcursul anului 2018, s-au făcut în mod constant comunicări prin intermediul mass media”, ne-a declarat Ştefan Fusea, preşedintele CCIA Brăila.

Potrivit acestuia, pentru anul în curs, Camera de Comerţ şi-a propus organizarea a încă unui târg în premieră, care se va derula sub genericul “Produs în Brăila”. Evenimentul va promova produse din mai multe categorii: alimentare, textile, industriale. “Îi invităm pe producătorii brăileni să contacteze Camera, pentru a participa la acest eveniment dedicat promovării industriei locale”, spune Ştefan Fusea. Deocamdată, nu s-a stabilit o dată pentru organizarea târgului, însă cel mai probabil acesta se va derula la sfârşitul verii sau începutul toamnei.

În ceea ce priveşte previziunile CCIA referitoare la economia brăileană în anul 2019, Ştefan Fusea spune că este de aşteptat o creştere a producţiei, în special în domeniul agriculturii. “La Brăila, dat fiind specificul judeţului, ar trebui dezvoltată în special industria prelucrătoare de produse agricole”, declară preşedintele CCIA.
Categorie articol: 

Comentarii