Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calutul de fildes se afla pe locul al treilea in topul Grand Prix Junior 2007 ca numar de participanti

Turneul de sah de la Braila a avut la start jucatori de la 18 cluburi puternice din tara si pentru ca a avut si un numar foarte mare de participanti a primit coeficientul 1,2, al doilea ca valoare de la toate Grand Prix-urile organizate in acest an.
Dintre cei 60 de concurenti, 4 au avut categoria I, iar trei dintre ei si coeficient Elo, Stefan Razvan Dicu (Dinamo Bucuresti), Ionut Pepene (Petrolul Ploiesti) si Claudiu Vasile (CS Otopeni) si tot aceeasi clasificare a avut-o si Elena Dinu, 20 au fost de categoria a II-a iar restul de categoria a III-a si neclasificati.
Primii cinci clasati la Calutul de fildes au cistigat puncte pretioase si au urcat in clasamentul general al circuitului Grand Prix Junior 2007. Astfel, dinamovistul Dicu a obtinut 24 de puncte, Claudiu Vasile 20, iar Stefan Tomici 15.
S-a consemnat si o surpriza, constanteanul Vlad Radulescu, jucator de categoria a III-a, a reusit sa se claseze pe locul al patrulea in clasamentul general, devansind multi sahisti superiori valoric acestei categorii.
Cel mai bine clasat jucator brailean a fost Gabriel Voicu, urmat de Ioan Birgaoanu, ambii cu cite patru puncte si cu pozitii in intervalul 15-27 insa o evolutie meritorie a avut-o Ciprian Tiganoiu care a acumulat 3,5 puncte.
Ca numar de participanti grand Prix-ul de la Braila se afla pe locul al treilea, dupa cele de la Predeal si Eforie, ca fond de premiere, pe primul loc.
Au fost oferite premii in bani in valoare de 1 700 lei, cupe, diplome, medalii si carti cu tema sahista in valoare de 1 100 lei dar si alte trei premii speciale.
Dupa ce a oficiat festivitatea de premiere, principalul sponsor al turneului, deputatul Mihai Tudose a tinut sa precizeze: "Imi doresc foarte mult sa permanentizam acest turneu. Eu consider ca este un inceput bun, care ne obliga sa ne autodepasim pe viitor si mai cred ca data fiind reusita acestui turneu la anul vom avea mai multi oameni linga noi. Va fi greu dar trebuie sa tinem steagul sus".
Aflat la festivitatea de premiere, unde a si oferit doua premii de cite 100 lei fiecare, directorul SC Drumuri si Poduri, Viorel Balcan, a punctat la rindul lui: "Il felicit pe Mihai pentru faptul ca a avut curajul sa initieze si sa sponsorizeze acest festival de sah pentru copii. Eu sint convins ca turneul se va permanentiza si impreuna vom face din Braila un oras al sahului. Pe linga “Festivalul sahului brailean” si “Calutul de fildes” sintem indreptatiti sa speram ca in Braila se va organiza si un turneu international, care sa duca peste hotare numele urbei noastre".
Categorie articol: 

Comentarii