Mergi la conţinutul principal

Calitatea Festivalului de teatru şcolar, în scădere

Elevii din ciclurile primar şi gimnazial au primit cele mai multe premii, spre deosebire de cei de la liceu, unde din zeci de elevi au fost premiaţi doar patru pentru prestaţii individuale. La secţiunea creaţie, din cele cinci piese prezentate de elevi trei au primit premii speciale.
Programul artistic oferit copiilor înainte de festivitatea de premiere a pus la grea încercare răbdarea micuţilor, pentru că totul a durat aproape trei ore. Coordonatoarea festivalului, regizoarea Anca Cismaru, a invitat pe scenă toate echipele care au luat premii, să-şi prezinte creaţiile, după care preşedintele juriului, Bujor Macrin şi inspectorul de limba română Ana Maria Zlăvog au oferit diplomele şi recompensele materiale. Anul acesta au participat şi trupe din alte judeţe precum: Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Cluj, Maramureş. Juriul festivalului a fost format din actorii Bujor Macrin, Ana Zubcu, Flori Popa, profesorii Ana Maria Zlăvog, Gabriela Dascălu şi Nicoleta Brânzia, reprezentantul Direcţiei pentru Tineret, Nicolae Pascu şi coordonatoarea Anca Cismaru.

La secţiunea Spectacol, la clasele I - IV, premiul I l-a luat spectacolul "Ziţe şi Miţe" de la Năvodari, Constanţa, la V - VIII s-a dat numai premiul I, tot unei şcoli din Constanţa, pentru piesa prezentată de Clubul Copiilor Năvodari, iar la liceu nu s-au acordat premiile I şi II.

La secţiunea Scenetă, premiul I la clasele I - IV l-a luat Grupul Şcolar Agricol Căzăneşti din Ialomiţa. La clasele V - VIII premiul I a plecat iarăşi la Năvodari şi nu s-au acordat alte premii.

La Monolog, premiul I l-a obţinut Alexandra Ciocârlan de la Movila Miresii şi Elena Gorgovan de la "Ion Băncilă". La liceu, premiul I nu s-a acordat.

La secţiunea Poezie nu s-a dat niciun premiu I.

La secţiunea interpretare a plouat cu premii: 19. Premii I au obţinut: Ana Maria Pătraşcu de la Surdila Greci, Violeta Hoarta şi Radu Sima de la Năvodari şi George Vlăsceanu din Ialomiţa. La liceu au fost urcat pe prima treaptă Marius Dumitrescu şi Mihai Zoican de la "Bălcescu". Juriul a mai acordat şapte premii speciale, trei dintre ele fiind pentru texte: "Romanţă de parfum" - Şcoala Tichileşti, "Ecce homo-Metamorfoza" - George Crintă, Liceul de Artă şi Teodora Gavrilă - Liceul "Iorga".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro